SPREK: RS21 er en 21-fots kjølbåt med jolleegenskaper.
SPREK: RS21 er en 21-fots kjølbåt med jolleegenskaper.

Prøver seg i RS21

Et ungt norsk lag skal prøve seg internasjonalt i en ny og spennende båttype.

Publisert

I starten av mars går Yacht Club de Monaco sin årlige regatta Primo Cup av stabelen. Dette er det 38. året denne regattaen arrangeres. Denne regattaen inngår i RS21 sin «European Tour Series», omtrent tilsvarende europacup, og er første stevne i 2022-serien.

RS21-klassen er en voksende klasse, og båten brukes blant annet som liga-båt i seilsportsligaene til Polen, Italia og RYA i England, samt mange regattaer rundt om i USA. I Monaco satses det på rundt 15 båters deltagelse i RS21-klassen. Det er mulighet for å leie båt til arrangementet, og er fortsatt noen båter ledige.

Ungt norsk lag

– I starten av mars går Yacht Club de Monaco sin årlige regatta Primo Cup av stabelen. Dette er det 38ende året denne regattaen arrangeres. Denne regattaen inngår i RS21 sin «European Tour Series», omtrent tilsvarende europacup, og er første stevne i 2022-serien. Jeg har samlet med meg et lag bestående av kompiser fra både studie og fra jolleseiling, og reiser nedover for å seile. Uten noe data som underbygger det, vil jeg tro at vi blir yngste deltagende lag, med alle under 23 år, skriver Henrik Schrader Bordal i en epost til SEILmagasinet.

Med meg på laget er:
- Jostein Aker (21), rormann. Selvstendig næringsdrivende i Aker Seil.
- Jørgen Smith-Meyer (21), gast. Student Marin Teknikk
- Simen Sandseter (23), «fokkeslask», student Marin Teknikk

– Uten noe tidligere erfaring fra RS21 håper vi at vårt unge sinn og erfaring fra andre klasser som J/70 og Melges, samt all jolle-erfaring, skal gjøre oss konkurransedyktige, sier Bordal.