Ruth legger treningen til Australia

Askerseileren forteller i et nyhetsbrev til Seilas om sine vinterplaner som inkluderer et lengre opphold i Australia

Publisert

Ruth avsluttet sesongen i nord med den beste plasseringen han noen gang har oppnådd i et internasjonalt felt. 4. plassen i Weymouth tidlig i oktober i konkurranse med verdenseneren Paul Goodison og et knippe andre toppseilere ga inspirasjon for fremtiden.

I nyhetsbrevet sier Ruth ellers at 2006 sesongen da det virkelig begynte å løsne for ham. Etter mye trening i hele vinter og en vanskelig vårsesong vant han NM med 10 førsteplasser en én 2. plass. Deretter fulgte EM i Polen der han misset gullfinalen med tre poeng, men reiste kjerringa og vant sølvfinalen.

Høsten har vært preget av hardtrening frem til Sail for Gold regattaen i Weymouth der OL skal seiles i 2012. Særlig på unnavindsleggene har nå Kristian fått fart på sakene og til tross for kuling i finalen greide han å holde 4. plassen til slutt.

Nå er det Asutralia som venter. Idag reiser han sammen med treningskameraten Stien Tuv fra Nesodden til landet «down under» der de blir helt frem til 5. februar. Tre måneder med knallhard tren ing og tre grade 1 regattaer skal gjøre undeverker.

Opplegget i Australia vil gi den nødvendige ro til trening og eksperimenter, og til regattatrening. Ruth regner med at dette oppholdet kan gi mange impulser og bidra til å gjøre ham til en mer komplett seiler.

Budsjettet for 2007 ligger på godt over 250.000 kroner og Ruth har fått Unil, som er et datterselskap av Norges Gruppen med på laget som sponsor. Likevel mangler han en hovedsponsor åg tre delsponsorer for å være i mål med budsjettet.

Programmet i Australia blir nå å trene i Sydney frem til 15. desember, før den første ISAF garde 1 regattaen går i Sydney 16-19. desember. Så følger fem dagers trening på Hobart før det australske mesterskapet, også dette en ISAF grade 1 regatta. Frem til 12 januar flyttes treningen til Melbourne før den tredje grade 1 regattaen 13.-20. januar. Resten av oppholdet går til trening i Sydney.

Powered by Labrador CMS