VIND: Med vindkast over 17 m/s var seil på 4,5 kvadratmeter egnet.

Kuling til glede

Det er vindkast over 18 m/s på Svenner. Det liker brettseilerne på Saltstein.

Publisert Sist oppdatert

Saltstein på Mølen er Østlandets Hawaii. Her ruller stor sjø inn fra Landesundsfjorden inn på langgrunn strand. For disse brettseilerne er windsurfing en helårssport. Det er sjeldent det er så frisk vind, og så behagelig temperatur, både i luft og vann. Mens båtfolket ligger værfast i havn, kryr det av brettseilere. 

Det var også to bølgesurfere ute og forsøkte seg, men bølgene kommer for tett, og uten system. Det var også noen padlere som moret seg i bølgene. Det var lenge ulovlig å surfe på Saltstein, men siden 2019 er det tillatt. Saltstein er et unikt sted på Østlandet. 

VIND: Tjenesten Vindnå viser vinden slik den er på ulike steder. Svenner fyr viser 16 m/s, mens det er 15 på Færder fyr.

Skal løye

På Saltstein melder yr opp i 21 m/s i vindkastene akkurat nå, mens vindmåleren på Svenner har vindkast på over 18 m/s. Det blåser frisk, og det er bare utenfor Smögen at vindmåleren på tjenesten Vindnå viser mer enn på Svenner. 

Men vinden vil løye. I kveld blir det rolig og i natt vrir vinden på nord øst, en mulighet for båtfolket å lense sydover. 

Mandag ettermiddag er vifta fra vest skrudd på igjen. Ikke på full styrke, men ikke langt fra. Vi kan få vindkast opp i 14 m/s igjen til glede for noen. 

PUBLIKUM: Mange fikk glede av brettseilerne i det fine været.