Sammenlagtcup ga økt deltagelse
Sammenlagtcup ga økt deltagelse

Sammenlagtcup ga økt deltagelse

Fire foreninger håper Skagerak Skjærgårdscup skal fortsette fremgangen i år.

Publisert Sist oppdatert

Fire regattaer tilsammen utgjør det seilforeningene i Sandefjord, Brevik, Langesund og Larvik kaller Skagerak Skjærgårdscup, en regattaserie som så dagens lys i 2014. De fire regattaene som utgjør cupen, er Stråholmen Rundt, Sydosten, Svennerseilasen og Rødskjærseilasen.

ØKT DELTAGELSE. – Målet for denne sammenlagtcupen var for alle foreningene å få mer blest om seilasene og øke deltagelsen. Og det lyktes vi med i fjor. Alle regattaene hadde økt deltagelse, forteller Marius Frenvik Odberg i Larvik Seilforening.

Han mener dette gir et godt grunnlag for ytterligere vekst, og han har tro på at konseptet har kvaliteter til å vokse seg inn blant de større seilevenementer på kysten.

HELHETLIGE ARRANGEMENTER. – Det gode er selvfølgelig konkurransen, men vel så viktig er sammenkomstene etter seilasene, der man treffer nye seilere og blir kjent med andre seilforeninger og hvordan de arbeider og tenker. Vi legger vekt på å lage et godt arrangement på vannet, men også på land etter seilasene, sier Marius Frenvik Odberg.

STRÅHOLMEN RUNDT. Serien starter 6. juni med Stråholmen Rundt i regi av Langesund Seilforening. Starten går i Helgeroa og målgang er i Langesund. I Langesund foregår det på samme tidspunkt en shantyfestival, aftersail vil bli lagt i forbindelse med festivalen, meldes det fra Langesund.

SYDOSTEN. 20. juni går Sydosten i Sandefjord, en regatta som har start og målgang utenfor  Sandefjord Seilforenings anlegg på Granholmen. Seilasen går ut Sandefjordsfjorden og runder faste merker ved Vesterøya og Ula-landet.

– Staken Sydosten skal selvfølgelig rundes, understreker Marius Frenvik Odberg.

Etter seilasen loves det seilerfest, som slås sammen med Sandefjord Seilforenings St.Hans-arrangement på Seilerholmen.

SVENNERSEILASEN. Etter de to vårseilasene fortsetter cupen til høsten. Svennerseilasen finner sted 8. august og starter i indre havn i Larvik – på utsiden av Farris bad.

Arrangørne i Larvik forteller at seilasen går ut fjorden og Rakkestuten, Blyræva, Hetta og Svenner skal rundes – og deretter Rakkestuten nok en gang. Løpet går videre innom Stavern før målgang ved Larvik Seilforenings seilerhytte i Viksfjord.

– Larvik Seilforening er kjent for å lage godt stemning i teltet på utsiden av seilerhytta etter seilasen, sier Odberg.

RØDSKJÆRSEILASEN. Finalen finner sted i Brevik 12. september og etter Rødskjærsseilasen skal vinnerne av de forskjellige klassene i cupen kåres. Starten på Rødskjæseilasen går i Helgeroa, Rødskjær rundes og målgangen er ved Brevik Seilforenings anlegg på Seivall. Der venter grillmat og aftersail.