Satser på EM i Oslofjorden i 2010
Satser på EM i Oslofjorden i 2010

Satser på EM i Oslofjorden i 2010

De norske EM-seilerne ble nummer 11, 15 og 17 under Snipe-EM på Gran Canaria, men Snipe-veteranen Birger ”Bigga” Jansen (60) har for lengst begynt å tenke på EM på hjemmebane om to år.

Publisert

- Det er EM i Oslofjorden vi må konsentrere oss om nå. Det blir inspirerende å satse på et EM på hjemmebane. Alt vi trenger er noen solide sponsorer, sier "Bigga" Jansen til SEILmagasinet. Sammen med Lise Gehrken ble veteranen nummer 17 i Snipe-EM på Gran Canaria, som ble avsluttet i går.

Sist gang Norge gikk til topps i EM var i Åsgårdstrand i år 2000, og Europamesteren den gang het Birger Jansen.

- Målsettingen vår i EM på Gran Canaria var å få tre norske båter blant de 15 beste. Det klarte vi nesten, sier Birger "Bigga" Jansen. Den beste norske innsatsen sto brødrene Jostein og Asbjørn Grødem fra Åsgårdstrand for med sin 11. plass. Ulrik Sandvig og Henrik Grythe ble nest beste norske med 15. plass.

GODE PÅ HJEMMEBANE. Det blåste omtrent ikke på Gran Canaria, noe som førte til at det bare ble gjennomført fem av 10 planlagte EM-seilaser. Spanjolene var suverene. De seilte skjorta av alle og la beslag på de syv første plassene. Spania stilte for øvrig med 14 startende båter.

- Spanjolene var uslåelige. De kjenner dette farvannet som sin egen bukselomme. Men når Vestfjorden Seilforening arrangerer EM i Oslofjorden om to år, er det vi som får fordelen av hjemmebane, sier Jansen.

Snipe-EM 2008 resultater finner du her.