Tre strake for Nergaard

Kristian Nergaard tok idag sin 12 seier i Gullpokalen da han, Johan Barne og Anders Pedersen vant begge seilasene i Sydney.

Publisert Sist oppdatert

Det var Nergaards favorifforhold på banen idag, med store dønninger og inntil 10 m/sek. Dermed kom lagets gode egenskaper i unnavindsseilas til sin rett da våre seilere behersket pumpteknikk og styring i bølgene bedre enn konkurrentene. Det var her de avgjorde begge seilasene etter å seilt temmelig jevnt på kryss. Disse to dagene har gått utover kroppen ettersom det tar på å skulle pumpe både storseil og spinnaker og seilerne er gå glade for et par hviledager før VM begynner. Nergaard roser mannskapene Johan Barne og Finnjolleseileren Anders Pedersen for deres inntats. Deres krefter og erfaring har kommet godt med og vært avjørende for resultatene i Sydney. Nergaard er imidlertid opptatt av å dempe forventningene til VM. Det hører til skjeldenhetene at samme bt vinner både Gullpokal og VM, selv om hans Artemis XIV greide dette i fjor.

Skogbrannseffekt

Seilerne har ikke ungått effektene av skogbrannene på land. I dag morges var det aske på båtene, og vindforholdene på venstre side av banen har vært påvirket av heten på land.

VM til Norge?

Klasseklubben avgjør onsdag til uken om VM 2021 skal gå i Norge eller Tyskland, men i følge Nergaard er det gode utsikter til at mesterskapet vil gå på Hankø. Det kan i så fall gi en fin vitamininnsprøytning til det norske 5.5 meter miljøet som har vært lite aktivt de siste årene etter at klassen i Risør nå har dødd ut. idag er det bare Nergaard og Petter Fjeld som seiler aktivt 5.5 meter i Norge. Den tredje norske seileren Bent Chr. Wilhelmsen er bosatt i Sveits og seiler her.

Resultater