102 BÅTER: Med 102 båter på startlinjen er en serie med ensifrete resultater, som Bjørnar Erikstad har, imponerende.
102 BÅTER: Med 102 båter på startlinjen er en serie med ensifrete resultater, som Bjørnar Erikstad har, imponerende.

Seiler for VM-sølv i dag

Bjørnar Erikstad kan vinne sølv i 2.4 mR-VM i dag.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Bjørnar Erikstad har gode forutsetninger for å kunne ta VM-sølv i dag. (Foto: Morten Jensen)

Bjørnar Erikstad fra Tønsberg har gode sjanser for å kunne ta sølv i verdensmesterskapet for 2.4 mR i dag. Han ligger på en soleklar 2. plass sammenlagt etter ni seilaser.

Kampen om mesterskapstittelen ser allerede klar ut – avstanden opp til ledende Stellan Berlin fra Sverige er stor, og det skal bare en total kollaps til for at han mister den. Bakover har Bjørnar Erikstad god margin – 9 poeng – til tyske Heiko Kröger og ytterligere tre poeng til den finske utfordreren Jan Forsbom.

LETT VIND

I dag skal mesterskapet avgjøres med to seilaser, og det er varslet relativt lett bris – noe som også har preget hele regattaserien. På det meste har det blåst 7–8 m/sek, men kun i kortere perioder.

I går ble Erikstad disket i starten etter en hårfin tjuvstart, men både den og 11. plassen i går kan han stryke. Det betyr at Tønsberg-seilerens tellende poengsum består av den imponerende resultatrekken 4-7-4-7-6-3-3 i et felt som består av hele 102 båter.

Også Kröger fikk en disk i starten i går, men han vartet opp med en seier i siste seilas.

STABIL

– Bjørnar har seilt fantastisk stabilt og klart å holde seg unna trøbbel. Det er trangt i starten og rundt merkene med så mange båter, sier Bjørn Ole Gullichsen-Larsen, leder av Norsk 2.4 mR Klubb  til Seilas.

Selv ligger han på 64. plass sammenlagt. Det deltar ialt 12 norske seilere.

Harald Rolfsnes fra Røyken, som er nordisk mester av året, er nest best av de norske seilerne på en 27. plass.

– Det er litt skuffende, men årsaken ligger nok i at Harald har fått ny mast, og med den får han det ikke helt til å stemme, sier  Gullichsen-Larsen.