SEILNORGE – BUNDEFJORDEN SEILFORENING:

Første år i Laser

Etter flere år i Optimisten valgte jeg å gå over til Laser. Jeg har nå seilt Laser i ett år, og jeg må si at dette året har vært veldig spennende og åpnet mange nye dører innenfor seiling.

Publisert Sist oppdatert

Jeg fortsatte å seile i Bundefjorden Seilforening, samme klubb som jeg seilte Optimist i. Jeg begynte med Laser uten å kjenne noen godt, men ble tatt godt i mot i gruppen. Lasermiljøet i foreningen tok meg i mot med åpne armer, og det var lett og hyggelig å komme inn i gruppen.

LASER: Felix Sommerfelt er fornøyd med sin første sesong i Laser.
LASER: Felix Sommerfelt er fornøyd med sin første sesong i Laser.

Jeg var veldig spent da jeg skulle seile min første regatta i Laser. Regattaen var på Nesodden og var kretsmesterskap for Laser i 2017. Jeg lærte veldig fort at det ikke var så veldig annerledes enn i Optimisten. Jeg ble nummer to, noe som over hodet ikke var min forventning, men morsomt var det.

Rundt omkring i Norge arrangeres det lokale regattaer som for eksempel OAS, Vestfoldcup og Hordacup. Disse regattaene er fine å starte i både for nybegynnere i en båtklasse og for mer erfarne seilere. Det jeg syntes var morsomt med disse lokalcupene, var at det var mange folk på nybegynnernivå – som meg – som jeg kunne konkurrere i mot. Men det var også en del gode seilere å strekke seg mot.

Det første året mitt i Laser fikk jeg mange nye muligheter til å delta i regattaer. Først til Garda-sjøen i påsken og etter NC 2 fikk jeg vite at jeg kunne dra til VM i Polen i sommerferien. Før jeg dro til VM fikk jeg forespørsel fra andre seilere i klubben om jeg ville bli med til Kiel for å seile Kielerwoche, og det ble jeg med på. Det er mange internasjonale regattaer du kan være med på som førsteårsseiler i Laser.

Gjennom laserseilingen fikk jeg forespørsel om å bli med å seile Færderseilasen, som jeg selvfølgelig sa ja til. Etter Færder’n har jeg fått seilt mer storbåt som fast mannskap på Team Sailfish i Bundefjorden. Dette lærer jeg veldig mye av. Jeg hadde ikke fått sjansen til å bli med på disse kule regattaene eller lære å seile storbåt uten å være en del av lasermiljøet.