Ny sending av SEILmagasinet-TV med reportasjer, tester og tips

Her er SEILmagasinet-TVs maisending med test av ny 28-foter, seiltur med vikingskip, ny episode av serien "Bror kjøper bruktbåt", test av seiltøy og mange andre spennende innslag.

Publisert Sist oppdatert

Som bladet, er også denne sendingen rik på innhold. Sendingen er på totalt 56 minutter.

Test av seiltøy

Vi har i løpet av høst og vinter testet ut seks ulike seiljakker, som alle utfyller ulikt behov. Det betyr fordeler og ulemper i ulike situsasjoner. Vi har sett på jakkenes egenskaper, og gir råd før du går til innkjøp.

Kul 28-foter

Verfetene bygger digre båter fordi det er her fortjenesten ligger. Tyske Bente går egne veier, og har utviklet en tøff og moderne 28-foter som vi håper vil treffe markedet godt. Båten har mange positive sider, mer er ikke perfekt.

1000 år gammel teknologi

«Saga Farmann» er på vei til Istanbul. Vi var med på prøveseilas før avreise, og fikk laget en film.

Billig og brukt

I hele vinter har Bror Sonne vært på søken etter en brukt seilbåt. Båten har han endelig funnet, og laget en video fra sitt første inntrykk under befaring.

Langt med billig

Miriam Kristina Mykjåland og Kjell-Harald Myrseth befinner seg nå i Afrika med sin Maxi 100, men sist sommer seilte paret rundt Svalbard. Det har det blitt en filmsnutt av.

Regatta

I sommer er det haltonnsjubileum på Hankø, 40 år etter verdensmesterskapet hvor Kong Harald ble nummer fire. Morten Jensen var sentral på Kongens lag, og skrevet en sak om hva som skjedde i 1983 for bladet. Vi har laget film fra NM i halvtonn i mai. 23

17. mai startet Skagen Race for Ultra-seilerne, og dagen etter for dem som valgte tradisjonell bane. Vi har snakket med vinnerne og laget en film fra regattaen.

Innslag

01:30 Test av seiltøy

11:06 Test av Bente 28

17:05 På fjorden med vikingskipet «Saga Farmann»

23:15 Bror har kjøpt bruktbåt

38:33 Miriam Kristina Mykjåland og Kjell-Harald Myrseth rundt Svalbard i Maxi 100

42:14 Innslag fra halvtonn NM

48:45 Innslag fra Skagen Race