J/70

Seier i seilsportsligaen

Vi gratulerer Åsgårdstrand-laget med seier i seilsportsligaen etter en uhyre spennende avslutning i de siste seilasene i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Åsgårdstrand Seilforening har satset aktivt på J/70 med innkjøp av egen båt i 2019. Denne beslutningen ble tatt for å skape en arene for seiling på elitenivå, få flere unge seilere på ungdomsnivå og for skape bredde og engasjement i foreningen.

I 2019 har J/70 laget trent mye, og de er samkjørte og sikre på rollene sine om bord. Laget har gjort det svært bra på regattabanen med seier i elitedivisjon i seilsportsligaen, 2. plass i Grundig Cup, 8. plass i Mesternes Mester og seier i de hjemlige tirsdagsseilasene.

I seilsportsligaen består laget av seks personer med Karen Kristoffersen, Andrea Rollstad, Trym Markussen, Torbjørn Lunde, Jostein og Asbjørn Grødem som rullerer, og med Jostein som fast skipper.

På hjemmebane i tirsdagsseilasene har alle medlemmer muligheter å delta sammen med de rutinerte seilerne.

Spesielt moro er det at flere optimistjolleseilere og andre juniorseilere har vært med for å lære og oppleve seiling sammen med de beste seilerne i foreningen. Det er inspirerende for de unge seilerne og en viktig del av rekrutteringsjobben til foreningen.

Mesternes Mester ble dessverre en skuffelse. Til tross for god seiling i kvalifiseringsheatene, ble det «stang ut» i siste semifinaleseilas, og to fattige poeng fra finaleseilasene. Der og da var det ingen trøst i at laget har hatt en strålende sesong.

Vi gleder oss til neste sesong med nye muligheter og stor seilglede.

VANT: Åsgårdstrand Seilforening gikk til topps i årets seilsportsliga.
VANT: Åsgårdstrand Seilforening gikk til topps i årets seilsportsliga.

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.