NORSK SEILSPORTSLIGA

IKKE I BODØ: KNS har vunnet Sailing Champions League, men maktet ikke å stille lag til ligastarten i Bodø i år.
IKKE I BODØ: KNS har vunnet Sailing Champions League, men maktet ikke å stille lag til ligastarten i Bodø i år.

KNS stiller ikke lag i Bodø

– Vi hadde tenkt å sende et juniorlag til Bodø, men på grunn av sviktende internkommunikasjon så røk dessverre det, sier Karl-Kristian Agerup, leder i KNS.

Publisert Sist oppdatert

Når seilsportsligaen starter i morgen, 26. mai, i Bodø, skjer det uten at et lag fra KNS stiller til start. KNS er landets desidert største seilforeningen og den foreningen som var en av pådriverne til å igangsette seilsportsligaen i Norge. Derfor er det spesielt oppsiktsvekkende at foreningen ikke mønstrer et lag i den første runden i 2018..

Skader omdømmet

– Ja, dette er veldig synd og det er skadelig for omdømmet til seilsportsligaen, som vi nå virkelig forsøker å bygge opp til en robust og attraktiv liga, sier Magnus Hedemark i SailLogic.

Norges Seilforbund har gitt ansvaret til SailLogic når det gjelder å stå for den praktiske gjennomføringen av ligaen.

I ettermiddag fikk Hedemark beskjed om at KNS ikke kom til å stille til start i Bodø.

Sviktende kommunikasjon

– Det beklager vi. Vi hadde en intensjon om å sende et juniorlag, men svikt i den interne kommunikasjonen i foreningen bidro til at dette ble umulig for oss å få til, sier Karl-Kristian Agerup i KNS.

Han lover at foreningen skal komme sterkere tilbake i neste serierunde, som går i Molde i juli.

– Mer er det dessverre ikke å si om denne saken, sier han.

Vanskelig å få fatt i seilere

Anført av Kristoffer Spone var KNS innledningsvis det ledende laget i seilsportsligaen i Norge. Laget gikk også helt til topps i den internasjonale finalen, Sailing Champions League, i 2016. Der seilte Spone med sitt vanlige Melges 24-lag, men til de nasjonale rundene har Spone fortalt SEILmagasinet at han har slitt med å få tak i unge seilere.

– Det har vært mange telefoner med negativt svar, sier han..

Erfaringen hans er at de ikke har hatt tid; de har hatt mer enn nok med sin egen seiling.

I 2018 har KNS hatt som plan å stille med juniorlag for å bygge opp nye seilere, noe de altså ikke har lyktes med i første omgang.

Får bot

Heller ikke Arendals Seilforening maktet å stille lag til den første runden, og etter det SEILmagasinet erfarer er årsaken også der kommunikasjonssvikt og manglende organisering.

For ikke å stille til start i ligaen vanker det en bot på 5000 kroner som foreningene må betale.