Seilte rally, vant festen

I helgen ble ØRC avholdt. En meget sosialt rally over Øresund med over 500 deltagere.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDET: ØRC kan minne om et russetreff for seilere. Bak stafasjen skjuler det seg en Hanse 430.

Seiling kan også være sosialt. ØRC er rett og slett en gedigen fest som starter i Hellerup og avsluttes med fest på land i Malmø. Arrangementet startet i 2010 da noen dansker ble forhindret å delta i ARC. I stedet lagde de sin egen seilas over Øresund. Kampen om de grønne bukser. Som svar å på æren til seilere som har krysset Atlanterhavet og har rett til gå i røde bukser.

Grønne bukser

Danskene stjal logoen til ARC og lagde sin egen vri, ØRC. Det deltok 4 dansker som brukte 3 timers non-stop seiling fra Danmark til Sverige, og gikk i land i Malmö for å feire bragden iført grønne bukser. Det ble starten. Året etter var det 49 personer, og i år nesten 500.

Vant festen

Arrangementet holdes 3. helg i september, og har blitt et flytende karneval, eller et slags russetreff for seilere.

I år var det en Hanse 430 som stakk av med oppmerksomheten. Båten var gjort ugjenkjennelig med en tildekning som gjorde den 43-fots lange seilbåten til et flytende tyrolerhus med en stor bar.

Flest jenter

Rallyet ender med fest på land i Malmö. Der er det liveband og prisutdeling. Det koster 515 kroner for deltagelse. Det gir hyggeligere priser i baren. Mange etterspør flere jenter i seiling. Slik er det ikke i ØRC. Her er 59 prosent av deltagerne jenter. En av de 115 båtene som seilte var norsk.