SYDØSTOVER: På vei tilbake til Tromsø

Snipp snapp snute Troms!

I ti dager har Selma Bauck utforsket Troms på ski og med den franske seilbåten «Inook». Her er hennes siste reisebrev. 

Publisert Sist oppdatert

Seilasen gikk videre til Vannøya, den ytterste øyen ut mot storhavet. På lang avstand kunne vi se en vindmøllepark, og ikke lenge etterpå fant jeg ut at jeg kunne kalle meg vindmølle- motstander. De endrer landskapet betraktelig, og etter min mening i negativ retning. 

Beste skiforhold

Vi la til i Vannvåg, en godt beskyttet havn øst på øya. Herfra kunne vi lett bære med oss skiene knappe 800 meter, før det var nydelig slush føre oppover. Vi snirklet oss både opp og ned for å nå toppen på Vannaksla (873 moh). Super duper nedkjøring og fantastisk føre. Det ble fort enighet om at dette var turen med best skiforhold. Selv om det ikke var så altfor mange høydemeter, ble det en lang tur (14 km, 4,5 timer). 

Tørrfisk som turmat

Da vi kom på toppen fang vi frem tørrfisk fra ekornlageret vårt. På matbutikken i Lyngseidet gikk vi berserk og handlet tørrfisk for en formue, dette kom godt med. Må innrømme at jeg var litt skeptisk med å bytte ut kvikk-lunsjen med tørrfisk, men ble positivt overrasket over hvor god turmat dette er. Anbefales strekt. 

SLUSH: Sola tar godt tak i snøen.
KART: 47-foteren er nå på vei fra Vannvåg med kurs mot Tromsø.
LUNSJ: Selma Bauck spiser tørrfisk på tur
VAKKERT: Utsikt til Lyngen.

Nå nærmer vi oss Tromsø og slutten på turen (37 nm fra vannøya -Tromsø), men tror du ikke vi var så heldige at en flokk hvaler dukket opp og sa farvel for denne gang. Det har vært en utrolig opplevelse, og båten (Boréal 47) har virkelig vist oss hva den duger til. Robust, stødig, varm, men samtidig moderne, lys og pen. Heldige var vi også med tiden vi kom på, for høysesongen for charterbåten har begynt å roe seg. Jeg skjønner godt at mange ønsker å være på tur i disse omgivelsene!