Sesongen som aldri slutter
Sesongen som aldri slutter

Sesongen som aldri slutter

Helge Midtgård hadde nok en tur på fjorden på mandag, og lagde en film verdt å se.

Publisert Sist oppdatert

Helge Midtgård kjøpte sin første seilbåt i fjor, og det var tydeligvis et godt kjøp. Båten, en Comfort 30, av eldre og fin årgang brukes flittig. Mandag 7. desember var bare en av mange fine seildager på denne årstiden.

VINTER INGEN HINDRING. – Jeg bruker båten mye fortsatt og er vel ute to ganger i uka i snitt nå for tida. Det var vel noen få plussgrader på mandag. Seilte i minus fem her om dagen, det var betydelig kaldere, forteller Midtgård som har båten sin i Sandefjord. Filmen viser båten sløre ut Sandefjordsfjorden på fin vestavind og lav vintersol.

KOSETUR. Helge Midtgård utnytter den varme desember vi har, men har ikke tenkt å la seg stoppe av kulde.

– Jeg seilte ikke så langt på mandag, 20 nautiske mil kanskje. Vinterseiling kan være like fint og fantastisk som seiling i varmere vær. Det blir garantert flere turer utpå. Så ofte som mulig.

HYPPIG SJEKK. De fleste har pakket inn båten for flere måneder siden, og gjort den vinterklar. Det har ikke Midtgård.

– Foreløpig har jeg ikke vinterkonservert motor. Jeg har varme på i motorrommet, men jeg følger med på værvarselet og kommer til å ha på frostveske hvis det er meldt kaldt. Så langt har det gått bra. Jeg er innom båten nesten hver dag og sjekker tilstanden. Jeg har også ispropell tilgjengelig hvis det blir skikkelig kaldt, forteller Helge Midtgård til SEILmagasinet.