PÅ LAGET: Ole Aabel og Bente Vikenes var to av bidragsyterne til at Asker Seilforening ble Årets shorthanded-forening 2022.
PÅ LAGET: Ole Aabel og Bente Vikenes var to av bidragsyterne til at Asker Seilforening ble Årets shorthanded-forening 2022.

Asker-seilerne tok tittelen

Asker Seilforenings seks ledende shorthanded-seilere sørget for at tittelen Årets shorthanded-forening havnet der.

Publisert Sist oppdatert

OPPDATERT kl 09:50, 23. desember 2022: En feilaktig liste ble benyttet i den opprinnelige teksten, noe som førte til en feilaktig rekkefølge for forening nummer 2, 3 og 4. Link nederst i saken er også oppdatert.

Bredde og gode seilere er nøkkelen til å nå opp i konkuransen om å bli Årets shorthanded-forening, og nettopp dette er hva Asker Seilforening har hatt i år. Med over 400 poengs margin topper foreningen årets liste, og de seks seilerne som stod for den bragden, var Christian og Håkon Hjorthøy, Bente Vikenes, Ole Aabel Carl Hjalmar Knap og Tommy Bergman/Charlotta Jonsson.

Tønsberg Seilforening plasserte seg på anneplass, og de seks poengplukkerne på dette laget var: Tim Sandberg, Sigmund André Hertzberg, Emil Moholth, Jon Moholth, Nils Kamfjord og Siri Kamfjord.

Kampen om tredjeplassen var derimot svært jevn og hard. Kun 3,7 skilte Bærum og Moss Seilforening. Bæringene snek seg foran, og de som sørget for det, var Harald Walder, Bjørn Hansen, Steffen Skjønberg, Christer Lie, Andreas Lawson og Bjarne Birkeland.

For Moss på fjerdeplass seilte Øyvind og Morten Knudsen, Mikael Khei, Karl-Einar Jensen, Anders Hverven og Ottar Havig. Tønsberg, Ran og Bergens Seilforening fulgte på de neste plassene.

I alt 21 seilforeninger klarte å moblisere minst seks seilere som kapret shorthanded-poeng i år. For å bli representert på listen må minst seks seilere ha tatt poeng, så her gjelder det å få med seg lagkameratene sine!

Se hele listen over shorthanded-foreningene.