SEILMAGASINET SHORTHANDED RANKING

KLATRER: Yngve og Asbjørn Lønmo fra Hurum klatrer høyere og høyere på shorthanded-rankingen.
KLATRER: Yngve og Asbjørn Lønmo fra Hurum klatrer høyere og høyere på shorthanded-rankingen.

Hollænder-vinnere gjorde et hopp

Vinnerne av hver sin shorthanded-klasse i Hollænderseilasen gjorde et hopp mot toppen av rankinglisten.

Publisert Sist oppdatert

Det ble familieseire i begge shorthanded-klassene i årets Hollænderseilas. Yngve og Asbjørn Lønmo fra Hurum vant klassen for de minste båtene, mens Nesoddens Alf Magne og Magnus Andersen vant den andre klassen. Seire gir poeng – og avansement på SEILmagasinet Shorthanded-ranking.

Yngve Lønmo lå før Hollænderseilasen på en 9. plass, men de 75 seierspoengene han fikk der, løftet ham opp til en 5. plass – en plassering han aldri har hatt før. Asbjørn Lønmo avanserte fra 14. til en delt 11. plass og nærmer seg med andre ord topp 10-listen. 

For Andersen-familien ble uttellingen at Alf Magne Andersen klatret fra 10. til 7. plass. Så høyt på listen har heller aldri han vært, mens Magnus, som ikke har seilt så mye shorthanded i det siste, seilte seg opp fra 253. til 113. plass.

Tilbake på pallen

Man må imidlertid ikke vinne for at det skal skje ting, for 3. plass i den største klassen ga nok poeng for Sigmund Andre Hertzberg (Bærum) og Tim Sandberg (Tønsberg) til å gjenrobre 2. og 3. plassen de tidligere har hatt i år. Det skjedde ved at de passerte Jon Moholth fra Tønsberg, som med 8. plass i samme klasse, ikke fikk nok poeng til å holde unna og nå er falt ned til en 4. plass.

Børre Søraas-Sæther, fra Nesodden, som tidligere i sommer samlet godt med poeng ved å bli beste norske seiler og nummer tre i sin klasse i Pantaenius Bohusracet, kom med 2. plass i Hollænder’n inn på topp 10-listen. Han er nå nummer 9 og avanserte fra en 12. plass. For makkeren hans, Olav Mork Bjørnås (Nesodden), resulterte 2. plassen i at han kom inn blant de 25 beste – på nettopp en 25. plass og frem fra en 44. plass.

De 50 beste på rankingen fikk besøk av en ny seiler etter Hollænderseilasen. Pål Kragerud fra KNS ble nummer to i sin klasse og det sendte Kragerud opp til en 49. plass fra en tidligere 84. plass. Den som måtte gi fra seg plassen blant de 50 beste, var Olav Taraldsen fra Bodø.

Pål Krageruds makker, Erling Moen Synnes (KNS) kom inn som ny seiler blant de 100 beste – fra 115. til 68. plass. Han fikk følge av Frank Sandberg (Drøbaksund), som knep seg inn på 99. plass etter tidligere å ha vært på 119. plass. Sandberg ble nummer 8 i Hollænderseilasen.

To nye regattaer neste helg

SEILmagasinet Shorthanded-ranking vil utvikle seg videre neste helg; da er det SWAI Singlehanded i Bodø og Sætrekruset i Hurum som vil gi poeng.

Olav Taraldsen som røk ut av topp 50-listen er blant de påmeldte i Bodø, og han vil nok ganske sikkert kjempe om poeng for å ta tilbake plassen sin og forsvare sin plass som Nord-Norges høyest rankede shorthanded-seiler. Bak ham truer Harry Nilsen, som også er påmeldt i singlehanded-regattaen i Bodø.

Til Sætrekruset er både Yngve og Asbjørn Lønmo påmeldt og de vil med et godt resultat styrke sine posisjoner på rankinglisten. Det samme gjelder Colin og Edward Campbell (Hurum), som tidligere var blant de 10 beste, men som nå er skjøvet ut til 13. og 14. plass. De vil nok også gjerne inn igjen i det gode selskap blant de 10.

Inn blant de beste kvinnene

Innsatsen i Hollænderseilasen, der Kai og Rikke Viksjø fra Bærum ble nummer 7 i sin klasse, resulterte i at Rikke hevet seg til 4. plass blant rankingens kvinnelige seilere. Fortsatt leder Eira Naustvik fra Asker foran Christine Walder fra Bærum med Nina Rosenlund fra Ran som nummer tre. På femteplass følger Anne Heldal fra Røyken.