Meld deg på til Nordland Offshore Race

Shorthanded-regatta inngår i 200-årsmarkering

Bodø Seilforening arrangerer Nordland Offshore Race, som i år blir en del av 200-årsmarkeringen til Bodø by.

Publisert Sist oppdatert

Se på bildet til denne saken. Det er fra starten av Nordland Offshore Race i fjor med Bodø by og Børvasstindene i bakgrunnen.

Lyst til å være med i år – i NOR2016 (Nordland Offshore Race 2016? Regattaen er bare elleve år gammel, men dog en verdig del av 200-årsmarkeringen til Bodø by.

Tilbake til bildet; ferden videre ut av moloen gikk via en sløyfe rundt grønnstaken på Langstranda, opp Nyholmsundet og videre runding av Øyholmbåen (sør for Karlsøyvær) og derfra direkte til Værøy og hjem til Bodø – en distanse på ca. 100 nautiske mil. Alle var enige under seilerbanketten på kvelden om at hele seilasen var en topp opplevelse.

Spesielt fornøyde var de to skipperne som vant sine klasser; Tobias Juul Johnsen, VICTORIA (liten klasse) og Roar Bårdsen, EL DORADO (største klasse).

I midnattssola

NOR2016 avvikles gjennom weekenden 3.–5. juni med start fredag formiddag fra Bodø Indre Havn. Regattasjef i år som i fjor, Jim-Børre Andreassen, kan love et arrangement sydd over samme suksessrike lest som tidligere år; med tracking og blogging fra båtene til glede for publikum, gunstigste løype etter værforholdene, skarp konkurranse og premiefest etterpå. Samlingssted og miljømidtpunkt for regattaen vil som alltid tidligere være gjestebryggene midt i hjertet av Bodø havn. Fredag før start tilbys som vanlig alle seilerne seilerfrokost.

– I 2015 valgte vi å gå nord om Landegode for første gang. Kanskje klarer vi full runde denne gang, det vil si at vi får værforhold som tillater runding både i nord og sør (Øyholmen og Fleinvær)? Det hadde vært gøy, sier han.

Over 30 båter

I fjor var det 10-årsjubileum og rekorddeltagelse med 28 båter på startlinjen. Men antall startende båter har ligget tett opp under dette alle år. Arrangøren satser alt på at den magiske grensen på 30 båter skal brytes denne gangen.

– Bodø og Lofoten har alltid vært godt representert. En båt eller to fra Tromsø har også hengt med, ja, ikke bare det, de topper ofte premielisten for den største klassen. Det siste gjelder for øvrig, og ikke minst, også båtene fra Lofoten. Men i år vil vi ha båter med igjen fra Harstad, Vesterålen og Ofoten, og flere båter fra Helgeland, er oppfordringen fra regattasjef Andreassen.

Per i dag teller deltagerlisten 12 båter. Informasjon og påmelding finner du på Nordland Offshore Race’ nettside.