Siren medaljekandidat i OL, sier landslagssjefen

I et intervju med Moss Dagblad, som vi gjengir her sier den norske landslagssjefen at Siren Sundby er medaljekandidat i Yngling om hun velger å satse.

Publisert

Espen Guttormsen er ifølge Moss Dagblad klar i sin tale. Velger Siren Sundby å ta opp satsingen er hun en medaljekandidat til neste års OL. Men Sundby har ennå ikke bestemt seg for om hun vil satse videre eller ikke. Hun håper å finne noen svar i det nordamerikanske mesterskapet.

- Det er Sirens valg. Hadde det vært jeg som hadde hatt valget, hadde hun statset, forteller Guttormsen.

Bra start i Ynglingen

Med gode resultater i Nord- Amerika har Sundby, sammen med Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed Yngling vist hvor stort potensiale de har. Trioen endte nylig på 7. plass i det amerikanske mesterskapet etter å ha tatt 10. plass i Miami Olympic Regatta

- Det er i overkant av hva vi hadde forventet, innrømmer Guttormsen .

Sundby står imidlertid ikke overfor et enkelt valg, Hun er kommer godt igang med ingeniørstudiene i København der hun trives godt, og en ny OL satsing vil betyr nedtrapping av studiene i tiden frem mot OL i august 2008

- Det er lett for Siren å si, ja, jeg satser. For nå er det veldig gøy, mener Guttormsen, - men det er viktig at hun setter seg rolig ned. Han mener at avgjørelsen faller i løpet av et par uker.

- Nå skal vi sette oss ned og evaluere. Så jeg kan foreløpig ikke si så mye mer, legger han til.

Må bestemme seg raskt

Skal Sundby være medalje-kandidat i OL 2008, slik Guttormsen håper, må hun bestemme seg om ikke alt for lenge.

- Det er VM til sommeren, som også er kvalifisering til OL. Det er vel rundt 50/50 sjanse for at hun velger å satse, avlsutter han.

Powered by Labrador CMS