Skoleseilaser i Sandefjord

Sandefjord Seilforening arrangerer skolemesterskap i seiling for byens ungdsomsskoler

Publisert

Skoleseilasene var et populært begrep for unge seilere i det meste av etterkrigstiden, til langt ut i sekstiårene. KNS arrangerte i alle disse årene skoleseilaser utenfor Dronningen med skoler fra hele landet. Nå tar Sandefjord Seilforening opp denn fine tradisjonen og arrangerer seilaser for byens ungdsomsskoler lørdag 10. oktober.

Initiativtager til regattaen, Per Robert Jentsch, og leder i Sandefjord Seilforening, Lasse Lund, oppfordrer ungdom med og uten seilerfaring til å delta i regattaen. Seilforeningens medlemmer vil være til stede på Granholmen hver torsdag kveld fram til regattaen for å tilby trening for dem som ønsker det. Dette for å vise interesserte hvilke faciliteter seilforeningen kan tilby, skriver Sandefjords Blad.

Sandefjord Seilforening har sendt ut invitasjon til byens ungdomsskoler inkludert Skagerak International School. Seilforeningen vil jobbe kontinuerlig med å holde kontakt via mail og telefon til skolene. Jentsch og Lund oppfordrer elever og lærere til å ta kontakt med dem. Dette er første gang på mange år at det arrangeres skolemesterskap i seiling. Seilbåtene som skal benyttes er Två Kronan som er lett å seile.

– Dette er et prøveprosjekt, og vi håper ungdom vil benytte seg av tilbudet. I Två Kronan er det plass til tre seilere. En av dem må være seilkyndig. Vi har fire seilbåter av denne typen som kan disponeres. Seilbåtene har fått nye seil som er sponset av private firmaer, forteller Per Robert Jentsch. Seilsporten har alltid vært hans store interesse.

Jentsch legger ikke skjul på at skolemesterskapet arrangeres for å synliggjøre seilsporten. I skolemesterskapet vil seilbåtene som benyttes rulleres mellom deltagerne på mesterskapsdagen 10. oktober.

Lasse Lund er spent på deltakelsen, men håper at ungdom kjenner sin besøkstid og blir med.

– Vi skal gi deltagerne god veiledning, sier Lund til Sandefjord Blad