Slakket forstaget med 1.2 cm - fikk opp farta
Slakket forstaget med 1.2 cm - fikk opp farta

Slakket forstaget med 1.2 cm - fikk opp farta

Det skal ikke store endringer til i trimmen for entypeklassen Farr 40 før det slåt ut på farten. Karene på «Norwegian Steam» slakket forstaget før dagens seilaser og vips, så var det norske laget i tetsjiktet

Publisert

Med to 3. plasser var «Norwegian Steam» tilbake i tetbildet. Etter gårsdagens bilde i Seilas.no gikk mannskapet inn i en grundig analyse av trimmen og før dagens seilas slapp de 1.2 cm på forstaget. Det gjorde susen og nå er Astrup & co tilbake der de hører hjemme. Med dagens plasseringer var «Norwegian Steam» best av alle og laget gjorde et megahopp på resultatlisten. Nå øyner man en topp ti posisjon og med en ny god plassering i morgendagens ene seilas er det mulig å klatre ytterligere. Nå vurderer laget å flytte mastefoten en cm. Det kan gi ytterligere utslag på farten.

Astrup har delt ut invitasjoner til klassns nordiske mesterskap ig slik det nå ser ut kan det bli nærmere 30 Farr 40 på startlinjen ved Hankø fra 4. til 8. juni. Så langt ligger det an til fiore norske båter i dette selskapet, «Norwegian Steam», Per Arne Nilsens «Happy Happy», Grant Larsen og Thomas Nilssons båt samt den båten som nå ser ut til å havne hos Bergensseileren Sverre Valeur. Også en annen bergenser, Carl Jansen snuser på mulighetene for å leie en båt til sommerens regattaer på Hankø og i København.

Melgesgutta på «Siste Stein» hadde også en bra dag i Key West idag. I lett vind, 7-10 knop tok Horn Johannessen, Melleby & Co 7. og 4. plass og laget befester derved 5. plassen sammenlagt.

Resultater før siste seilas fredag:

Farr 40

1Alinghi Ernesto Bertarelli Geneva, SUI 33

2 Flash Gordon 5 Helmut & Evan Jahn Chicago, IL 53

3 Kokomo Lang Walker Sydney, AUS 58

9 Norwegian Steam Eivind Astrup Oslo, NOR 71

Melges 24

1 Joe Fly Giovanni Maspero Como, ITA 33

2 Pegasus 505 David Ullman Santa Ana, CA 38

3 Blu Moon Franco Rossini Lugano, SUI 39

4 GiacomelAudiRac Ricard Simoneschi YCI Genova, ITA 41

5 Siste Stein Lars Horn Johannessn Oslo, NOR 42

Powered by Labrador CMS