Informasjon fra Tønsberg Seilforeing

Vellykket pinseleir

Også denne pinsen arrangerte Tønsberg seilforening sin tradisjonsrike pinseleir. Endelig hadde koronaen gått over i historien og det var tid for å menge seg i båtene og rundt matbordene – i lek og glede.

250 seilere fra åtte til nitten samlet seg på Fjærholmen og 210 båter kastet seg ut i bølgene, godt hjulpet av sterke fedre. Været viste seg fra sin aller beste side og både barna og ungdommene fant raskt ut at våtdrakter er utmerkede å bade i. Takket være Bjørnar Erikstads store nettverk fant 20 dyktige trenere fra inn – og utland veien til Fjærholmen.

– Disse barna og ungdommene møter ofte forventnings – og konkurransepress, men under pinseleieren gjelder det ikke å være best, men å kunne glede seg over seilingen og fellesskapet, slår Trond Carlsen fast. Han har gjennom mange år hatt hovedansvaret for hele arrangementet.

Ingen seilere kom til skade under arrangementet og leirlegen hadde neppe annet å gjøre enn å sole seg. Lekende og leende barn og unge preget Fjærholmen hele helgen, mens de voksne stod på land og smilte fra øre til øre.

Tønsbergseiler kapret 3. plassen

4. og 5. juni gikk Grundig Women´s regatta 2022 av stabelen i Oslos havnebasseng. Siri Kamfjord fra Tønsberg seilforening vant 3. plassen med sitt team.

Regattaen samlet kvinner med alt fra nesten ingen seilererfaring til seilere med lang og omfattende erfaring. Siden Siri tilhører den sistnevnte gruppen, innrømmer hun at hun bare er sånn passe fornøyd med 3. plassen.

– Vi fikk en tjuvstart og valgte å ikke gå tilbake, det kostet 7 poeng, selv om vi vant racet, sier Siri. Siden det ikke var mulig å stryke noen race, rakk det ikke lenger enn til 3. plassen.

– Men sånn er gamet, konkluderer hun.

Det ser ikke ut til at skuffelsen kommer til å prege henne lenge. Nye seilerutfordringer står nærmest i kø utover sommeren og høsten; Short hand seiling med sin far, Nils Kamfjord, i Kaupangleden langs kysten av Vestfold og Telemark i slutten av juni. NM i ORCI med sin samboer Tim Sandberg 18.-19. juni, og NM i J70 i september.

Siri anbefaler J70 som en flott båt å seile både for kvinner og ungdom.

– For damer er det en båt med mindre krefter enn for eksempel Melgis 24, og for ungdom er det en fin båt å seile etter jolleseilingen, sier Siri.

Hun setter pris på initiativet «Hun seiler» og Grundig Women´s regatta som samler både erfarne og uerfarne kvinnelige seilere.

– Det er klart vi er rausere med de nye, uerfarne seilerne. Det er viktig at vi bidrar til å motivere dem til å tørre og gir rom for at ikke alle er proffe, avslutter Siri.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.