Informasjon fra Tønsberg seilforening

Seilerstua under oppussing

Som en viktig del i seilforeningens strategiplan restaureres og pusses loftet på Seilerstua nå opp. Et av målene er legge enda bedre til rette for rekruttering av seilere og nye medlemmer.

– På loftet blir det oppholdsrom med utsikt mot Husøyflaket og ut over havna på Fjærholmen, forteller Karin Kolle, som leder foreningens komité for bygg og land.

– I tillegg bygger vi en liten kjøkkenbenk og setter inn nye møbler og senger på de fire soverommene. Tak og vegger blir isolerte, og det blir montert er peisovn slik at våte, kalde seilere kan få varmen i seg igjen. Loftet vil gi overnattingsplass til åtte personer og vi håper at dette vil bli et tilbud som kan bli brukt gjennom hele sesongen og kanskje også vinterstid.

– Vi er en fin dugnadsgjeng som har startet rivningen av gulv, vegger og tak. Jeg håper arbeidslysten varer slik at vi vil bli ferdige til sesongstart i mai, avslutter Karin.

Time to say goodbye»

Dette er mitt siste innlegg i SEILmagasinet som leder av Tønsberg seilforening. I fire år har jeg fått tillit til å lede en fantastisk gjeng. Inntrykkene fra disse årene er mange, og jeg vil benytte anledningen til å gjøre noen refleksjoner.

Vår forening er sterk og vital av mange grunner, men først og fremst fordi vi syntes det er gøy å lykkes i et felleskap. Dugnad eller frivillighet er en balansegang mellom å gi og få. Det virker av og til vanskelig å få folk til å stille opp, men nesten uten unntak ser vi at når premier og medaljer er delt ut og kiosken stenger, melder dugnadsgjengen at dette var givende og at de gjerne kommer igjen.

Tidligere har jeg sagt at det å arrangere regattaer handler om å gjøre det uperfekte perfekt. Vi driver en utendørsidrett med vekslende værforhold. Å lytte til innspill fra deltagere og publikum er viktig for å skape gode, konstruktive rammer. For meg har dette samarbeidet vært av avgjørende betydning.

Foreningen har fått betydelige økonomiske midler fra ulike stiftelser i senere år. Vi er avhengig av slike tildelinger. Takk til stiftelser, sponsorer og andre som støtter oss økonomisk.

Det er vanlig å avslutte med en sluttrapport, og da må vi gjerne svare på hva vi gjør for å være gode rollemodeller. Hva gjør vi for å være nettopp gode rollemodeller? Jo, tillitsvalgte, trenere og betydningsfulle ressurspersoner må være tydelige i verdivalg. Snakk med barn, ungdommer og andre du treffer om nettopp verdiene som betyr noe for å skape gode miljøer og å forme neste generasjon.

Terminlista for sesongen er nå på plass. Her er det mye å glede seg til. 19.-21. mai braker det løs med NM for Optimist og NC for ILCA, Feva og Waszp. Helgen etter blir det tradisjonell pinseleir. Etter sommerferien arrangerer vi NM for Soling og ORCi. I tillegg blir det mange lokale regattaer.

Tusen takk for at jeg har fått være leder i Tønsberg seilforening

Hilsen Eirik Brekke, avtroppende styreleder

Terminliste 2023

Tønsberg Seilforening har en innholdsrik terminliste for 2023.

Våre tradisjonelle regattaer, som Tjøme Rundt, Nøtterøy Rundt, klubbmesterskap, Ladies Cup og Gubberegatta er det viktige for oss.

Sommerens store arrangement er uten tvil NM for Optimist og ILCA 19.-21. mai sammen med NC for 9’er og Feva. Vi gleder oss til mye båt og mange seilere. Med pinseleir helgen etter, 26. - 29. mai. Da regner vi med storinnrykk og vi vil være klare til å ta i mot dere alle.

NM ORCi står per i dag på planen helgen 1. - 2. september. Dette er et arrangement med solid konkurransefaktor og tette dueller mellom seilere som gir alt på banen og på «banketten».

TS’ sommerleire er veldig populære og blir fort fulltegnet. I år er det tre uker i juni og juli vi tar imot barn og unge til å lære om seiling, sjømannskap og hvordan forholde seg til sjøen. I tillegg blir det mange morsomme aktiviteter på land.

Vi ønsker alle seilere velkommen til flotte Fjærholmen, for mange dueller på regattabanen og hyggelig sosialt på land.

Viktige arrangementer 2023

19. - 21. mai: NM Optimist og ILCA

19. - 21. mai: NC 9’er og Feva

26. - 29. mai: Pinseleir

01. - 02. sept NM ORCi

16. - 17. sept Vestfold Cup

25. - 26. nov: Juletreseilas joller

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.