Informasjon fra Tønsberg seilforening

PÅ SJØEN: Flere damer fra TS var med på Grundig Women Regatta 2023.

TS-jenter seilte Grundig Women Regatta 2023

Det var med litt skrekkblandet fryd flere av oss dro inn til Dronningen for skippermøte i Grundig Women Regatta. Flere nye seilere som stilte fra Tønsberg.

Linn Eve Krogholm • Hvordan fungerer flight-seiling og hvordan skulle bytte av lag til båtene foregå? Med god informasjon og betryggende smilende fjes fra startkomiteen, dro vi utpå i nydelig solskinnsvær og akkurat passe vind for flere urutinerte lag.

Mange erfarne damer var også med, og nivåer var høyt. Uansett nivå var alle imøtekommende med tips og triks underveis, og helgen ble en fantastisk opplevelse.

Det ble en helg med masse god trening og vi ble etter hvert mye bedre på genakker-jibbing, rulleslag og starter. Det var planlagt fem flights med seks race i hver. Selv om banene var superkorte, rakk arrangørene kun 3,5 flights i løpet av helgen, og noen lag måtte få gjennomsnittsberegnet noen plasseringer.

TS- jentene gjorde en god innsats, og vi er superfornøyde med flott arrangement og samling med masse herlige damer. Dette vil vi være med på neste år også.

Norgesmesterskap og norgescup

Siste helgen i mai arrangerte Tønsberg NM for Optimist og ILCA klassene. I tillegg var det NC i 29’er og RS Feva.

Flott å se så mange deltakere, nesten hundre hver av Optimist- og ILCA-seilere.

Det ble seilt på tre baner, så det var en helg fylt med hvite seil i skjærgården rundt Fjærholmen.

Noe grått og kaldt startet mesterskapet fredag, men med fin vind. Optimistene fikk gjennomført fire fine race.

Lørdag ble en lang formiddag for mange, da vinden uteble. Først ved 1230-tiden kom vinden, og det ble noen fine race utover ettermiddagen.

Søndag kom også varmen og det pene været. Starten var utsatt til kl. 12, noe som viste seg å være en fornuftig avgjørelse, for da kom vinden. Optimist seilte tre dager og fikk totalt ni seilaser.

Norgesmester Optimist gutt ble Martinius Melleby Hopstock fra Arendal seilforening. Gull i jenteklassen gikk til Milla Sandmo Birkeland, Ran seilforening.

Ole Joss Jacobsen Lepperød og Erwin August Wang-Reissig plasserte seg blant topp ti.

ILCA klassene hadde sitt NM over to dager. TS imponerte med 2. plass til Ferdinand Toll-Kjær i ILCA4 gutt, Ida Linn Vittersø i ILCA6 jenter og Terje Andre Kjær i ILCA Master. Tre blad Melleby/Hopstock tok gull; Martinius Melleby Hopstock i Optimist Gutter, gull til Morten Sigurd Melleby i ILCA 4 og gull til Eivind Melleby i ILCA Master.

TS gratulerer og takker alle seilere for en fantastisk helg.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.