Informasjon fra Tønsberg Seilforening

Onsdagsregatta på Fjærholmen

I 2023 så Tønsberg Seilforening rekorddeltagelse for regattaen midt i uka.

Linn Eve Krogholm • Onsdagsregattaen er fin avkobling til hverdagens kjas og mas. Det er tydelig at medlemmene setter pris på den ukentlige treningsregattaen. I 2023 så vi ny rekord for deltakere på onsdagene, totalt 53 båter. Gjennomsnittlig er det 26 startende båter. Det er stor klasse kjølbåt og IOD Princess som står for den største økningen. I RS Elite er det også mange som stiller. 

Det ble arrangert 28 regattaer i fjor. Det er også gledelig at vi ser et stort oppmøte på land i etterkant av seilasene. I kiosken serveres det is, kaffe og vafler, og det klappes for plasseringer og prestasjoner på kveldens seilas. Til slutt trekkes en flaske vin, og er du ikke der, blir den ikke din. På onsdagene er seiling og det sosiale like viktig.

Mye nytt og spennende

Vi står på kanten av en ny, lovende sesong og det er med stor entusiasme og forventning vi ser frem til alt Tønsberg Seilforening (TS) har å tilby i 2024.

Ved RS Elite-mesterskapet i Cowes, England i 2022 ble det overlevert en formell «challenge» fra The Royal Yacht Squadron (www.rys.org.uk) til TS. Utfordringen er nå akseptert, og TS inviterer seilere fra hele verden til det første, internasjonale mesterskapet for RS Elite i ligaformat. Vi forventer god deltakelse med lag fra Storbritania og Irland, og kanskje fra andre nasjoner.

Ligaseiling har etablert seg som en effektiv, actionpreget og publikumsvennlig regattaform med J70 som «standardbåt». Med innkjøpet av ytterligere én J70 forsterker vi vår satsning på seilsportsligaen, ungdomsligaen, og Grundig Women’s Regatta. Vi observerer med glede voksende interesse blant våre jolleseilere, hvor de eldste får en snarvei over i kjølbåt. Videre er det en ære for TS å stå som ansvarlig for gjennomføringen av Seilsportsligaen S2, på Fjærholmen 22. - 23. juni.

Med den tradisjonelle pinseleiren som startskudd for sesongen håper vi på en rekordhøy deltakelse i årets arrangementer.

Et av sesongens ubestridte høydepunkter blir sommerens OL i Marseille, hvor vi med stolthet vil følge våre FX-seilere Marie og Helene, nylig kåret til europamestere.

Havna på Fjærholmen fortsetter å vise en positiv trend med økende antall gjesteanløp, mye takket være ny teknologi som Mooringo-appen, som hjelper seilere å oppdage vår fantastiske forening.

Vi ønsker alle gamle og nye medlemmer og besøkende hjertelig velkommen til Tønsberg Seilforening. La oss sammen gjøre 2024 til et uforglemmelig år på vannet.

Ulf Lundvall, leder Tønsberg Seilforening

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.