TO SEIRE: Amerikanerne vant begge dagens seilaser i Göteborg (Foto: Martine Hoff Jensen)
TO SEIRE: Amerikanerne vant begge dagens seilaser i Göteborg (Foto: Martine Hoff Jensen)
PUBLIKUM: «Land Rover» går i mål foran et stort publikum i Långedrag (Foto: Martine Hoff Jensen)
PUBLIKUM: «Land Rover» går i mål foran et stort publikum i Långedrag (Foto: Martine Hoff Jensen)
NEWZEALAND: Glenn Ashley i «team New Zealand» var sån tålelig fornøyd med dagen (Foto: Martine Hoff Jensen)
NEWZEALAND: Glenn Ashley i «team New Zealand» var sån tålelig fornøyd med dagen (Foto: Martine Hoff Jensen)

Solid topp tre i Göteborg

USA, Storbritannia og New Zealand tok teten i dagens to seilaser på den svenske vestkysten.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Det gikk ikke helt det svenske laget «Artemis’» vei under første dag i Göteborg (Foto: Martine Hoff Jensen)

Heller ikke åpningsdagen av hovedregattaene i America's Cup World Series i Göteborg var dagen for svenskene. På hjemmebane klarte «Artemis Racing» å seile på grunn etter målgang i første seilas og skade det ene daggerboardet.

AMERIKANSK DOMINANS

Amerikanerne i «Oracle» var derimot var overlegne i begge seilene og vant soleklart foran engelskmennene i «Land Rover BAR». «Oracle» seilte to mer eller mindre feilfrie seilaser. Færre feil, betyr færre stopp for båten, som igjen betyr høyest kontinuerlig fart. Og i denne regattaen er det laget med høyest fart som vinner.

– Dette var nesten som en oppvarming, sa Jimmy Spithill, «Oracle»s skipper etter dagens seilaser.

Med det sitatet hinter han mot morgendagens doble poeng i de to siste seilasene.

– Vi seiler bra, vi er selvsikre og vi er klare for resten.

BLE SLÅTT PÅ MÅLSTREKEN

«Team Emirates» og New Zealand tok tredjeplassen i begge racene.

«Land Rover BAR»-skipper Ben Ainslie mener at de tidlige startene tillot vinnerne å komme seg unna puljen i beggeseilasene og at det var avgjørende.

– «Oracle» seilte veldig bra, hadde bra starter og alt falt på plass for dem. Vi måtte kjempe litt, men jeg er veldig fornøyd med hvordan gutta slåss i dag, sa en fornøyd engelsk skipper til pressen.

New Zealands Glenn Ashby kalte det en god dag på jobben, men var litt skuffet over at engelskmennene snek seg i forveien bare noen metre fra mållinjen i dagens siste seilas.

– Det var tøft.

NOK ET UHELL

Selv om topp tre var lik i begge runder, var det endringer i nedre halvdel. Svenskene som hadde to veldig gode starter, lå på en andreplass lenge i første seilas, men seilte seg tilslutt ned på en fjerdeplass. I andre seilas, som de klarte å delta i på tross av uhellet som inntraff i mellom seilasene, endte de på sisteplass.

– I dag morges var vi enige om at vi trengte en god dag på sjøen for å være med og kjempe om de doble poengene på søndag, men vi hadde ikke stor sjanse i dagens andre seilas. Allikevel er alle fremdeles positive, sa kaptein Nathan Outteridge.

– Vi gjorde feil, men det som teller er hvordan man håndterer dem. Båten repareres og kommer til å være klar til morgendagen. Å se alle tilskuerne i dagens seilas, er veldig inspirerende. Vi håper å komme sterkere tilbake imorgen og gi dem er bra show.

GODE JAPANERE

Bunnplasseringen gikk til franskmennene i «Groupama» i første seilas, mens Japan og «SoftBank» tok en femteplass. Ikke verst, ettersom at de er det ferskeste laget, med desidert minst trening – både i båten og sammen som lag.

I andre seilas klatret japanerne opp på fjerdeplass, mens franskmennene sikret seg femteplassen foran de uheldige svenskene.