Solo-klassiker 11. mai

Den transatlantiske soloseilasen går så langt tilbake som til 1960. Med fire år mellom hver seilas har regattaen blitt en klassiker og i løpet av de 48 årene den har eksistert har den skapt legender innenfor soloseiling.

Publisert

Den andre vinneren av Vendée Globe på startlinjen er Vincent Riou, hvis PRB IMOCA 60 virker lovende etter å ha vunnet flere regattaer i  2007. Barcelona World Race måtte han imidlertid bryte etter mastebrudd.

En annen av konkurrentene blir Rious partner fra Barcelona World Race,  Sébastien Josse som har seilt jorden rundt tre ganger, med blant annet en rekordseilas bak seg. .

Yann Eliès og Armel Le Cléac’h kommer fra samme bakgrunn som Desjoyeaux, Riou og Josse med erfaring fra Figaroklassen, men de franske seilerne må regne med tøff konkurranse fra  britiske seilere selv om hverken Goldiong eller Alex Thomson blir å finne på startlinjen.  Jonny Malbon og Dee Caffari seiler begge helt nye båter og Samantha gode resultater å se tilbake på Figaro serien. Hennes båt er Roxy, ex-PRB og den eneste båten som har vunnet to Vendée Globe seilaser, begge de to siste.

Arnaud Boissières og Yannick Bestaven er farlige outsidere, sammen med spanske  Unai Basurko som tok 2. plassen i Velux Five Oceans for to år siden.

I den stadig voksende 40 fots klassen stiller franskmannen Patrice Carpentier som vant 50 fots klassen i  2001. Veteranen har deltatt i den aller første Whitbread Round the World Race, Mini Transat,  OSTAR så tildlig som i 1984. Halvard Mabire er en annen veteran som har deltatt i dette gamet i 20 år med et totalt antall transatlantiske passasjer på 28.

Favotitt i denne klassen er imidlertid italieneren Giovanni Soldini, vinneren av 1998 Around Alone Race, og Class40, i det siste Transat Jacques Vabre med komfortabel margin. Artemis Transat 2008 markerer hans femte deltakelse i regattaen.

Miranda Merron er britenes håp i denne klassen sammen med  Simon Clarke og Alex Bennett, sistnevnte med gode resultater fra Mini klassen i Frankrike. Listen ville imidlertid ikke være komplett om man ikke tok med folk som  Yvan Noblet, Christophe Coatnoan, Louis Duc, Boris Hermann og den unge lovende Thierry Bouchard.

Powered by Labrador CMS