Youth Sailing World Championship

Mathias Berhet og Alexander Franks-Penty kan bli verdensmestere i 29er

Pia Dahl Andersen og Nora Edland tok tet i 29er-klassen fra start

Norge med i kampen om medaljene i Ungdoms VM.

Publisert Sist oppdatert

De første seilasene i Youth Sailing World Championship startet 16. juli, og Norge har seilere som stiller som favoritter i flere klasser. 20. juli vil vi få svaret på om de lykkes.

Best ut var Pia Dahl Andersen og Nora Edland fra KNS som tok ledelsen i 29er-klassen med plasseringene 2, 1 og 3 i et felt på 23 båter. De ligge fem poeng foran det italienske laget.

Uffe Tomasgaard fra Drøbaksund åpnet med to fjerdeplasser og ligger med det på 2. plass sammenlagt blant 58 deltakere i Laser Radial. Han har samme poengsum som ledende Juan Cordozo fra Argentina. I 2017 ble han nummer 18 i ungdom-VM og har ambisjoner om en bedre plassering i år.

Størst forhåpninger var det i utgangspunktet til Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty i 29er etter deres knusende overlegne seier i Kieler Woche. De har i tillegg sølv fra ungdom-VM i 2017 i Sanya i å forsvare. Den første dagen ble avsluttet med førsteplass, men med 6. og 8. plass i tillegg ligger de foreløpig bare på 4. plass i konkurranse med 24 andre 29er-lag.

I Laser Radial for jenter debuterer Guro Gjesdal fra Stavanger i ungdom-VM-sammenheng. Hun sligger foreløpig på 18. plass etter to 17. plasser i konkurranse med 44 andre seilere.

Klubbvenninnen Helle Oppedal representerer Norge i brettklassen RS:X. Hun deltok også i Sanya i 2017 der hun ble nummer 12. Med plasseringene 11, 9 og 14 ligger hun på 11 plass sammenlagt. 17 seilere deltar i hennes klasse.

I brettseilernes gutteklasse er Henrik Borge fra KNS Norges representant. Han kan vise til 20. plass i junior-VM for RS:X i 2017 i Torbole i Italia. Nå startet han konkurransen med 10, 14 og 8. plass og ligger sammenlagt på 10. plass blant 27 seilere.