Ragna Agerup, årets universitetsseiler i USA
Ragna Agerup, årets universitetsseiler i USA

Ragna Agerup årets college seiler I USA

Collegeseiling er stort i USA. Derfor veier det tungt å bli kåret til årets utøver.

Publisert Sist oppdatert

Ragna Agerup, KNS kom ut på toppen da The Quantum Women’s Sailor of the Year ble annonsert I forbindelse med Sperry College Sailing Women’s National Championship ved Sail Newport Sailing Center nylig.

The Quantum Women’s Sailor of the Year blir tildelt en seiler som har markert seg på det høyeste nivå i regionale og nasjonale mesterskap. En komite evaluerer de tre finalistene og regner seg frem til en vinner.  

I år var finalistene Alie Toppa, College of Charleston ‘20; Louisa Nordstrom, Yale University ‘20; og Ragna Agerup, Brown University ‘20. Alle disse hadde hevdet seg bra gjennom skoleåret, ikke bare på rene damelag, men også sammen med gutta, og i mange tilfelle avsluttet på toppen av resultatlistene. Når man la sammen poengene i løpet av sesongen ble vinneren Ragna Agerup. Hun har hatt en meget sterk sesong som ble avsluttet ned seier I det amerikanske studentmesterskapet, A-divisjonen i 2019 Sperry College Sailing Women’s National Championship.

I følge John Mollicone, leder og trener for seilerne ved Brown har Agerup vært den beste kvinnelig skipper i hele år, men hun er også skipper på det blandede laget og lagkaptein for lagseilasene.

- Å vinne dette føles surrealistisk, sier Ragna Agerup etterpå. Jeg hadde ikke ventet dette før jeg startet mesterskapet og må la det synke inn. Hun har ett år igjen på college der hun studerer computer science. Hun og søsteren Maja som representerte Norge I 49erFX under OL i Rio i 2016, tar nå en pause fra OL satsingen for å konsentrere seg om studiene. Når jeg er ferdig med utdannelsen vil jeg fortsette å seile, sier hun.