Spennende og tett Kostervals

Kostervalsen var akkurat slik en forbrødringsvals mellom norske og svenske seilere skal være, tett og spennende.

Publisert

Hele arrangementet ble en kjempesuksess med flere nye båter og i tre forskjellige klasser.

Strømstad Segelselskap hadde satt opp telt på Skurveskjær (klubbhuset) og grillet og serverte god drikke til de som kom dagen før regattaen. Arrangementene både fredag kveld og lørdag kveld med premieutdeling ble svært vellykket.

Lørdag startet med rormannsmøte og med påfølgende gunderstart. Det blåste til tider opp mot 10 m/s og passasjen Ramsø/Skåreskjær ble til tider heftig og trang før båtene kom seg ut i det åpne havet hvor sydvesten sto midt imot. Det ble et heftig skue for de gjestende på Kosterøyene når 22 båter kommer for full seilføring i et vær som hører den beste sommerferie til.

Det er mange som bidrar til dette samarbeidet lar seg gjennomføre. Mange hjelpsomme hender gjør arrangementet lett å gjenta.

Resultater:

1 CB'n Kjell Norli NOR 16:04:08

2 Frisk Jon Egil Johnsen NOR 16:06:32

3 Cumara L-G Joelsson SWE  16:08:21

4 New Excuse M. Harlem NOR 16:08:25

5 Faster Play B. Rosengren SWE 16:09:44

6 Good Times Hans Erik Bjelke NOR 16:12:58

Strömstad Segelsällskap, Fredrikstad Seilforening, Hvaler Seilforening og Sarpsborg Seilforening er arrangørene bak Union Race, en serie på fire regattaer i norske og svenske skjærgårdsperler. Kostervalsen, Strömstad, lørdag 29.mai, Bedriftseilasen, Fredrikstad, lørdag 5. mai, Homlungen, Hvaler, lørdag 14. august og Glomma Papp Cup, Sarpsborg, lørdag 11. september.

Det legges til rette for tilseiling fredag med uformelle sammenkomster fredag kveld.

Seilas er mediepartner for Union Race.

Powered by Labrador CMS