Stamm og Humphries med i Barcelona World Race

Velux 5 Oceans vinneren Bernard Stamm har fått med seg Conrad Humphries på laget til Barcelona World Race, tomannsregattaen jorden rundt non stop. Dermed er deltakerantallet oppe i åtte.

Publisert

Sveitseren Bernard Stamm, skipperen på  «Cheminées Poujoulat» har sammen med briten Conrad Humpreys meldt seg på til Barcelona World Race 11. november i år fra Barcelona. 16 av verdens beste shorthandedseilere er dermed på plass i den nyetablerte regatten som er organisert av Ellen MacArthurs selskap OC Events.

Stamm og Humphreys har hver tre jordomeseilagen bak seg. Til sammen har de åtte lagene utrolige 44 totalt. Stamm’s Open 60 «Cheminées Poujoulat» er ex-«Virbac-Paprec»,  en Farr design, lsjøsatt i 2003 ) for regnng av en annen Barcelona World Race deltaker Jean-Pierre Dick. Båten har en impnerende merittliste tsom inkluderer to seire i Transat Jacques Vabre, 6. plass i Vendée Globe og 3. plass i fjorårets  Route du Rhum.

Bernard Stamm : «Conrad og jeg har seilt akkrat like mange ghanger rundt jorden. Conrad kjenner  IMOCA 60ft ettersom han har seilt Vendée Globe i en tilsvarende båt. Han er meget velorganisert, en kjernekar og vi kommer virkelig godt ut av det med hverandre. På det menneskelige plan er altså alt OK og når det gelder kompetansen på det vi skal gjøre er jeg verhodet ikke bekymret. Conrad er spesialist i væranalyser. Det vil bli viktig i denne regattaen.»

Conrad Humpreys : «Det er få seilere i verden som har nok pågangsmot til å seile rundt jordenytre ganger på så kort tid som Bernard gjør. Da jeg hørte at han ville seile i Barcelona World Race, ønsker jeg umiddelbart å være med ham. Han er en meget målbevisst seiler og jeg mener at hans Open 60 er den best forberedte båten i regattaen.»

Bernard Stamm : «En regatta for to personer er tøffere enn å seile solo fordi to seilere vil presse båten hardere. Regattaen vil derfor være en perfekt test av båt og utstyr før Vendée Globe i 2008. På den annen side er det fordel med to ombord fordi en kan stole på heverandre og det er viktig å seile med en som deler målet for seilasen. Tre måneder kan være lang tid og jeg tror at et lag som strever med harmonien ombord neppe klarer å vinne.»

Bernard Stamm

Sveitser, født  29/11/63. 43 år

2007 Vinner Velux 5 Oceans

2005 Co-Holder of the Jules Verne Trophy (Orange II)

2003 4. Calais Round Britain Race

Vinner av Around Alone

World IMOCA/FICO champion 2002

Vinner av Leg 2 in Around Alone Single-handed 60ft monohull

Transatlantisk rekord (10 d 11 h 55 min et 19 sek)

Vinner av Leg 1 in Around Alone og rekordholder mellom England og South Africa i  60ft monohull (29d 21h 59m et 45s) 2001

8. Transat Jacques Vabre Crewed monohull record for an Atlantic crossing (8d 20h 55m)

Conrad Humphreys

Britisk, født 13.2.73. 34 år.

2005-06 3. Volvo Extreme 40 Grand Prix Series

2005 6th in IMOCA World Championships

2004-05 7. Vendée Globe

2004 5. The Transat (formerly the OSTAR)

2003 vinner Transat Jacques Vabre (Class 2, 50ft monohull)

2000-01 Vinner  BT Global Challenge, Skipper LG FLATRON (yngste skipper i regattaens historie)

1993-94 Whitbread Round the World Race

Deltakere til nå:

1. Vincent Riou (FRA) & Sébastien Josse (FRA) / PRB

2. Alex Thomson (GBR) & Andrew Cape (AUS) / Hugo Boss

3. Dominique Wavre (SUI) & Michèle Paret (FRA) / Temenos

4. Jean-Pierre Dick (FRA) & Damian Foxall (IRE) / Paprec-Virbac

5. Jérémie Beyou (FRA) & Sidney Gavignet (FRA) / Delta Dore

6. Guillermo Altadill (ESP) & Brian Thompson (GBR) / Boat name tbc

7. Roland Jourdain (FRA) & Jean-Luc Nélias (FRA) / Veolia

8. Bernard Stamm (SUI) & Conrad Humpreys (GBR) / Cheminées Poujoulat

Powered by Labrador CMS