Sterk VM start for Mollatt

Perfekte seilforhold møtte deltakerne den første VM dagen i Kingston der de norske seilerne er med og kjemper om gode plasseringer. 

Publisert Sist oppdatert

De norske seilerne stilte VM med kraft og ønske om å få til et vellykket mesterskap og ble møtt med 14-16 knops vind, krapp sjø og solskinn. Og de fikk i løpet av dagens vist hvor gode de kan være når de seiler på sitt beste. Da er de like raske som de beste, men de trenger å bli mer stabile på høyt nivå for å hevde seg helt i toppen.

Best av de norske var Mathias Mollatt som seilte to gode seilaser på meget høyt nivå. Han holdr følge med Robert Scheidt og Philip Buhl og tok 4. og 5. plass i sin pulje med mer enn 50 seilere. Meget bra start på tegattaen. Om han  bevarer selvtilliten og spiriten til siste slutt kan dette bli en topp regatta for ham.

Kristian Ruth seilte taktisk dårlig i den første seilasen. Han gjorde ting for vanskelig for seg selv og hadde for mange slag, I den andre la han om og slo mer på vindkantringene. Da ble det 5. plass og han viste at han har farten, teknikken, erfaring og kraft til å slåss mot de beste. Hans utfordring ligger i å gjøre seilingen enklere.

Herman Tomasgaard seiler sitt første VM som senior. I den første seilasen kom han dårlig ut, men seilte bra etter det. I den andre kom han bedre igang og han lå lenge 7, men problemer med skjøtet gjorde at han datt ned til 17. plass. Han er et stort talent og dersom han fortsetter innsatsen og klarer å holde konsentrasjonen gjennom hele regattaen kan han oppnå det mål han og treneren har satt for regattaen.

Henrik Begby seiler også i sitt første seniormesterskap. Debuten var ikke optimal da han kom på feil side av et vindskift og fikk gult flagg fra juryen. Han fikk imidlertid samlet seg mellom seilasene og seilte den andre utrolig bra alderen tatt i betraktning. Da endte han 14. 

Trener Anton var generelt fornøyd, men seilerne må opprettholde og aller helst forbedre nivået fra første dag for å oppnå de resultatene man håper og forventer.  

 Resultater etter første dag