Stjernelag for Puma

Skipper Ken Read som selv har nesten 50 nasjonale og internasjonale titler bak seg har mønstret litt av et stjernelag til Puma-båten i Volvo Ocean Race som ble døpt idag. Seilerne fra seks nasjoner har 21 jorden rundt seilaser, OL medaljer og America´s Cup seilaser å se tilbake på.

Publisert

Foruten skipperen Ken Read, 46 år gammel fra Newport Rhoce Island som har vært kåret til årets seiler i USA to ganger og har to America´s Cup prosjekter bak seg er disse med på laget:

Andrew Cape, 43 år, navigatør. Navigatør på MoviStar til den sank i Atlanterhavet i VOR 2005-06 og overtok deretter navigatørjobben hos Ericssson. Han var med i teamet rundt America´s Cup vinneren Alinghi og har nettopp bak seg 2. plass i Barcelona World Race sammen med Alex Thomson i «Hugo Boss». Tidlighere har han seilt jorden rundt med

Tokio i 1993-94 og Toshiba i 1997-98.

 

Michael "Michi" Müller, 24 fra Kiel er fordekksmann, trimmer og rormann. Han var med det tyske America´s Cup laget til Valencia og har deltatt i mange internasjonale mesterskap på bane og offshore. Han får ansvar for at teknikken fungerer ombord.

Rob Salthouse, 41 fra Auckland, New Zealand er lagets mest erfarne med 20 års proffkarriere bak seg, Han var med Team New Zealand i de siste AC seilasene og har ellers seilt VOR med Tyco i 2000-01.  Som seilmaker av profesjon vil han spille en nøkkjelrolle når det gjelder utvikling og trimming av seilene ombord. Han kan dessuten styre.

 

Casey Smith, 29 fra Brisbane, Australia er fordekksmann med erfaring fra 14 fots skiff i Australia og har vært en av nøkkelpersonene på Grant Warrington's «Scandia Wild Thing» maxi-båter. Hans allsidighet gav ham også plass på «Rambler» i 2007 sesongen da båten under Ken Reads ledelse gjorde rent bord hvor den stilte opp. 

Jerry Kirby er lagets eldstemann med sine 51 år og er fra Newport, RI i likhet med sin gamle seilervenn Ken Read. Han tar fordekket og har tidligere seilt med Paul Cayard på «Pirates of the Caribbean» i det siste Volvo Ocean Race og før det, med «Chessie Racing» i 1997. Har trening både med helse og mekanikk og kan derfor bli en nyttig mann ombord, i tillegg er han kjent for å kunne fortelle en god historie.

 

Jonathan McKee, 47 fra Seattle, Washington er trimmer og rormann. Han er meget allsidig med OL gull i Flying Dutchman i OL allerede i 1984 og bronse fra 49er i 2000, foruten at han har deltatt både i America´s Cup og i forskjellig shorthanded regattaer som Barcelona World Race og Mini Transat.

 

Justin Ferris, 32 fra New Zealand er også trimmer or rormann og var yngstemann ombord på «Pirates of the Caribbean». Han er regnet for å være en av verdens beste unge seilere og serilmakere og får dessuten rollen som lagets seil-koordinator.

 

Sidney Gavignet, 39 fra Paris tar med seg erfaringen fra vinnerbåten i det forrige racet ABN Amro One. Han har i tillegg deltatt i to andre jorden rundt regattaer.

 

Chris Nicholson, 37 fra Australia er egentlig elektriker, men er mer kjent for sine triumfer på regattabanenen som inkluderer tre VM titler i 49er klassen og to Volvo Ocean Race deltakelser bak seg, den siste som vaktsjef på

«MoviStar», en rolle han  også får på Puma-båten. Før regattaen starter kommer han til å spille en sentral rolle i utviklingen av seilene.

 

Rick Deppe, 43 år fra Philadelphia er lagets mediaperson. Han skal ikke delta i seilingen, men har god bakgrunn for å formidle stoff til media da han tidligere har deltatt i to jorden rundt seilaser.

 

Kimo Worthington, 47 år, er landbasert prosjektsjef. Han har mye erfaring som seiler og organisator og hadde en tilsvarende jobb for tre år siden for «Pirates of the Caribbean»

Neil Cox, 38 år, fra Australia er ansvarlig for lag og logistikk. Tidligere var han båtkaptein for ABN Amro One og har deltatt som seiler i havneregattaene for ABN Amro Two.

«Puma» er tegnet av det velkjente designteamet Botin/Carkeek som er mest kjent for sine revolusjonerende IMS båter.

Powered by Labrador CMS