Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

STJERNENE FUNKLET

De var ikke så mange som i tidligere år, men de drøyt 100 seilerne som stilte til start i Seapilot 2Star, opplevde en utfordrende seilas med variable forhold.

Publisert Sist oppdatert

Skagerrak viste seg fra mange sider under Seapilot 2Star, og seilerne som til syvende og sist vant, viste imponerende seiling og en evne til å tråkle seg gjennom de utfordringene værgudene serverte. For det gjaldt å være observant og forsøke å se hva skyene, som av og til lå som et mørkt bakteppe, brakte med seg. Eller se nyansene på sjøen, som av og til lå blank og hadde noen flærer.

Det gjorde Rune Tønnessen og Halvor Schøyen da de skulle krysse Skagerrak. I sør øynet de en gryende sønnavind som de styrte etter, og mens de andre ble liggende i et belte der nordavind og sønnavind etter hvert kjempet om overtaket, seilte de rundt hele feltet i syd. Det la grunnlaget for over all-seieren de senere tok.

De tre siste utgavene av Seapilot 2Star har handlet om hardvindsseiling, surfing og «overlevelse». I år var det strategi det handlet om. Og litt hell, for det var ikke alle valg og muligheter man selv var herre over; ute på sjøen var det værgudene som regjerte. Og de kunne være lunefulle. Elling Rishoff og Morten W. Brekke fikk føle det, for bare noen meter unna der de lå, måtte de se konkurrentene forsvinne i et lite drag – og bli borte for alltid. Flere andre hadde det slik – og vise versa.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her