Stort NM i populær klasse
Stort NM i populær klasse

Stort NM i populær klasse

36 Expresser møtes til NM-dyst i Bergen kommende helg.

Publisert Sist oppdatert

Express-klassen seiler i medvind som aldri før, og til helgen arrangeres det tredje største NM-arrangementet i klassens historie. Hele 36 båter stiller til start, og hele 12 lag vil ta turen over fjellet med båt på henger.

NM-rekorden stammer fra 1996 da det deltok 46 båter i Asker, og i 2006 stilte 45 til start i Brevik. I de to siste årene har det deltatt 35 båter, men i år er det altså en mer.

HØY KLASSE. Og det er et skarpskodd felt som skal ut og konkurrere på Korsfjorden fra fredag til søndag. Alle medalje-vinnerne fra NM i 2012 stiller til start, og blant dem er kanskje det største hjemmehåpet, Carl Olav Wickmann og mannskapet hans fra Bergens Seilforening. Tittelforsvarer er Trygve B. Leergaard & co fra Oslo, mens alltid farlige – uansett hva slags båt han stiller opp i – Geir Victor Svendsen, Oslo tok bronse i fjor.

Feltets dark horse, men et lag med alvorlige ambisjoner, er FRAM-laget til kong Harald, som i hele våres har seilt tirsdagsregattaer i Express i Oslo Seilforening. Kongen selv stiller ikke ved rorkulten, men Kjell Arne Myrann, Kristoffer Spone, Thomas Nilsson og Kjell Inge Heiberg utgjør et fryktinngydende lag, i båten som for anledningen heter FRAMPÅ, med haugevis av kunnskap og rutine.

Et annet navn å se opp for er Morten Aaagaard og laget hans fra Bundefjorden. Også Morten Aagaard har bakgrunn fra kong Haralds Fram-lag.

BERGENSVÆR. Bergens Seilforening er vertsskap for et av årets største NM-arrangement; hele 144 seilere bemanner de 36 båtene. Skal vi tro yr.no, blir seilerne tilbudt skikkelig bergensvær med regn og laber bris.

Les mer og følg regattaen med bilder og tekst på regattaens hjemmeside.