Test fra arkivet: SwedeStar 370

God på det meste

Lekre linjer og klassisk innredning falt i smak. Gode seilegenskaper og en cockpit optimalisert for turseiling gjør båten til en av vinnerne.

Publisert Sist oppdatert

I 2009 arrangerte vi en stortest av åtte raske båter mellom 36 og 38 fot ut fra Lysekil i Sverige. Arcona 370, Hallberg-Rassy 372, Elan 380, FinnFlyer 36, Linjett 37, Salona 37, Swedestar 370 og Grand Soleil 370 ble testet og vurdert av et testlaget bestående av en rekke toppseilere fra Sverige, Norge og Danmark foruten journalister i Seilas, Båtnytt og Die Yacht. Testen foregikk over fire dager, og ble presentert over 12 sider i Seilas 9-2009. Vi publiserer testens innledende tekst i midten av september. Her ser vi på SwedeStar 370. Vi supplerer med omtale av hver enkelt båt hver torsdag i ukene fremover. Vi utvider testen her med flere bilder som vi ikke fikk plass til i papirutgaven for 12 år siden.

Båtens seilegenskaper ble av testteamet vurdert svært likt. På skalaen til ti ga alle karakterer rundt syv på samtlige funksjoner. Båten føles lett, er svakt logirig og seiler bra på kryss, også i lite vind. Båten skårer på gode allround seilegenskaper. Den selvslående fokka er forholdmessig større enn en vanlig kryssfokk fordi masten er plassert langt bak i båten.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER