Sydenferie i Kattegat

Anholt er Nordens eneste tropiske øy. Vi opplevde det eksotiske lille stedet på sitt beste.

Publisert Sist oppdatert

Anholt er en liten øy i Kattegat på bare 22 kvadratkilometer, og det er under 200 fastboende der. Øya ligger ensomt mellom Sjælland, Jylland og Sverige, og den strekker seg bare 10 km fra vest til øst, og 5 km fra nord til syd. Det er ca. 25 nautiske mil til Grenå, 35 til Læsø og 40 til Gilleleie. Vaberg i Sverige ligger 33 nautiske mil unna. 

Beliggenheten gjør øya eksklusiv. Hit kommer seilere som liker å seile åpne strekk. Anholt er drømmemålet for svært mange seilere. De fleste er danske, men det er nesten like mange tyskere. Det er dessuten langt flere svensker enn nordmenn. Vi ble liggende ved siden av en båt fra Finland. 

For mange er Anholt sommerens mål. Det krever litt sjømannskap å komme frem, og det merkes på gjestene på øya. Alle har noe felles, og det gir en god stemning hvor enn man er. Det eneste problemet er at ingen båter vil seile videre. Er været bra, finnes det ingen bedre steder å feriere. Er været dårlig, er det tryggest å ligge værfast. Havnen på Anholt blir full i juli, og den holder seg full til langt ut i august. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS