Syngende treseilere

Halvparten av mannskapet om bord i «Solgang» kommer fra mannskoret ved universitetet på Ås. Guttene nøler ikke med å ta frem gitaren under seil og i havn.

Publisert

SOLSKINNSFORMIDDAG: Gitarspiller Bjørn Andreassen underholder mens skipper Finn Andreassen og mannskap Haagen Gems, Magnus Bøe og  Espen Gems stemmer i til Postgirobyggets mest populære sommerlåt.

Horten:

– Vi er nok litt over middels interessert i sang og musikk, bedyrer gutta på 10, 5 CR-båten «Solgang». Skipper Finn Andreassen og flesteparten av mannskapet deltar for sjette gang med den Arendals-baserte treklassikeren.

Etter å ha kommet inn rekordtidlig natt til lørdag har hele kameratgjengen for en gangs skyld sovet godt og er klare for skikkelig frokost. Men først samles det ni mann store mannskapet på fordekket. En gitar kommer opp gjennom luka, og  gitargast Bjørn setter seg godt til rette foran masten.

Til tross for at ikke alle i nabobåtene har sovet like godt og lenge er det ingen som ser ut til å ha noe imot å bli vekket til låter som «Solskinnsdag» og «Idyll» denne Færder-formiddagen. Med truende tordenskyer på alle kanter gjelder det å benytte seg av de få solskinnsglimtende værgudene byr på.

 – Det er viktig å ha det gøy mens vi er på tur, og da vinden var som stillest i går kveld tok vi frem gitaren og dro noen låter ute på sjøen, forteller Bjørn, som understreker at de spiller all type musikk, selv om det er typiske «stå-på»-låter som er favoritten.

«Solgang» ble bygget  på Holmen i Asker i 1954 for skipsreder Ugelstad. Da nåværende eier kjøpte båten i 1977 fulgte det med en seilgarderobe på nærmere 30 seil.

– Fortsatt er mange av seilene ubrukte, forteller Finn, som fleiper med at det første eierens  gode seilkunnskaper som er skyld i at båten har fått et LYS-tall godt over 1.30. For da Ugelstad eide og seilte «Solgang» var nok både ambisjonene og resultatene hakket høyere enn idag.

– Vi deltar først og fremst for å ha det gøy. Våre sportslige mål er å fullføre og ikke komme sist, ler Arendals-gjengen som hittil hadde en sjetteplass som beste plassering. Guttene er derfor veldig godt fornøyde med årets femteplass. Totalt stilte 18 båter til start i klassen for klassiske treseilere.

Powered by Labrador CMS