Team Finland tok sin tredje etappeseier

Kun 33 minutter skilte de to første båtene i Clipper Round the World Race ved innkomsten på Sydishavsetappen idag.

Publisert

Team Finland gikk i mål i Geraldton, Western Australia, kl 1210 lokal tid (0410 GMT) i hva som har vært den tetteste etappen til nå i jorden rundt regattaen. Team Finland var bare 33 minutter foran Spirit of Australia, mens Jamaica Lightning Bolt tok 3. plassen foran Cape Breton Island som med det tok sin andre pallplassering i Clipper 09-10.

 

Hard fight til det siste

Skipperen Eero Lehtinen som forlater båten av familiemessige årsaker etter denne etappen sa etter målgang, - Det er virkelig hyggelig for meg å ha kommet først i mål på denne etappen som er den siste før jeg nå forlater skuta. Det har vært meget jevn fight med Spirit of Australia som naturlig nok var spesielt ivrige etter å vinne inn til sin hjemmehavn. Det gjorde oss særlig sultne på å slå dem, og ikke minst etter å ta revansj siden de slo oss ved scoring gaten.

Rob McInally blir Team Finlands nye skipper, roste også de australske selerne og understreket at laget var det som ga dem størst utfordring av alle.

 

Tøff etappe venter

Sydishavsetappen startet 22. november fra Cape Town, og har vært utfordrende or de mange amatørlagene i regattaen. De 68 fot store båtene var oppe i mer en 20 knops fart i surfene. Bak Cape Breton Island som endte på 4. plass kom Qingdao, Edinburgh Inspiring Capital og Uniquely Singapore. California var siste båt i mål på 8. plass, mens Cork, Ireland og Hull & Humber som begge var involvert i en alvorlig kollisjon i starten begge vil være klare i god tid til starten på den neste etappen. Den starter søndag 3. januar med mål i Singapore, før seilerne legger ut på den svært krevende etappen til Qingdao.

Powered by Labrador CMS