Team New Zealand trekker søksmål

Team New Zealand trekker søksmål for å få Alinghi til Louis Vuitton Pacific Cup. Følger Golden Gate Yacht Club etter?

Publisert

Dermed synes betingelsene for at sveitsiske Alinghi skal delta i Louis Vuitton Pacific Cup i janura/februar 2009 tilstede. Ernesto Bertarelli lovet tidligere i høst å stille opp i den nyetablerte regattaen dersom Team New Zealand trakk søksmålet mot Alinghi. TNZ har tidligere saksøkt sveitserne for kompensasjon for tap som laget skal ha lidd på grunn av de mange utsettelsene av de neste seilasene om America´s Cup.

Emirates Team New Zealand bekreftet igår at de trekker saken mot Alinghi for å sikre størst muig suksess for Louis Vuitton Pacific

Series. - Jeg ar snakket med Brad Butterworth (Alinghi) i kveld og har bekreftet skriftlig det jeg da sa til ham. Det er min mening at regattaen, og Alinghis deltakelse er viktige i bestrebelsene på å reparere skadene de siste hendelser har hatt på internasjonal seiling på dette nivå. Av den grunn er vi villige til å tilfredsstille Alinghis krav for å delta i regattaen, og vi trekker derfor videre juridiske prosesser mot laget.

Dalton sa at regattaen kommer til å bli stor i New Zealand. Louis Vuittons team under ledelse av Bruno Troublé er godt igang med forberedelsene og TNZ har en forpliktelse overfor de mange organisasjoner og individuelle personer som hjelper til. - Vi må derfor gjøre vårt for at regattaen skal bli en suksess, sier Dalton og undertreker at kvaliteten ikke ville bl det samme uten at Alinghi er på plass.  

Påmeldingfristen utløper 31 oktober.

America’s Cup

Alinghi annonserte 22. oktober at de har igangsatt en ny påmeldingsprosess for de 33. seilaser om America´s Cup, og at også BMW Oracle er invitert til regattaen, så sant de trekker saken som nå har versert i rettsapparatet i New York i mer enn ett år. Påmeldingfrist til regattaen er satt til 15. desember 2008.

http://www.alinghi.com/en/news/news/index.php?idIndex=200&idContent=17716

Trofeo Desafío Español

TeamOrigin, det britiske America’s Cup laget, har bekreftet deltakelse i den andre regattaen om Trofeo Desafío Español, CNEV’s årlige regatta som skal avholdes i Valencia i dagene 6. til 9.  november. Desafio Espanol låner bort AC-båten ESP 88 til britene som vil møte Alinghi og Desafío Español i America´s Cup Class Version 5 regattaen.

http://www.clubnauticoev.com

   

Kanskje kan det se ut som om tyngdeloven nå oppveier rettsapparatet og at Golden Gate YC (Larry Ellison BMW Oracle) ser det nytteløse i å fortsette sine anstrengelser med å vinne America´s Cup gjennom New Yorks høyesterett.

Powered by Labrador CMS