Team Sonar har store forventninger til VM regattaen
Team Sonar har store forventninger til VM regattaen

Team Sonar har store forventninger til VM regattaen

Det norske Sonar-laget er i Medemblik klare for VM. Ut fra tidligere resultater er medalje innen rekkevidde.

Publisert

Nå er Team Sonar i Medemblik, Nederland, for å delta i årets VM. Jacob Haug er med som trener. Laget ankom fredag 2.juli og regattaene starter 9.juli. De har dermed hatt god tid til de siste forberedelsene før alvoret starter.

Fredag 2.juli hadde laget en fin treningsøkt på vannet og sjekket at det tekniske på båten fungerte. Lørdag til mandag ble det arrangert en treningsregatta. Dette var nyttig trening. Under en av søndagens race var de uheldige og kolliderte. ”Heldigvis uten skade”, sier Marie og fortsetter. ”Vi kom for babord opp mot en styrbordsbåt. Da vi forsøkte å dukke bak falt den andre båten også av. Nå var båtene baug mot baug og kun en bråvending motvirket alvorlig skade på båtene”.

I går hadde laget en lett økt på vannet med gjennomgang av tekniske manøvre. Etter trening tok de opp båten, vasket den og klargjorde den for regatta. De fikk også målt inn båten og registrert seg. I dag har laget hviledag før practice race.

For to uker siden var Team Sonar i Medemblik for å trene sammen med andre Sonarlag fram mot VM. ”Det var veldig mye vind, noe det sjelden er i Oslo, og treningsutbyttet vårt kunne ikke vært bedre”, sier Aleksander. Båten Sigyn lot de stå igjen i Medemblik frem til VM.

”Vi føler at vi er klare for VM og at vi er godt forberedte. Målet vårt er medalje”, sier rormannen Aleksander Wang-Hansen .   

Powered by Labrador CMS