Telefonica Blue først til Singapore

I en utrolig spennende avslutning tok Bouwe Bekkings Telefonica Blue det siste stikket og halte dermed kraftig inn på ledende Ericsson 4. Oppdatert med film.

Publisert

Telefonica Blue gikk i mål kl 14:51:22 GMT, eller  22:51:22 lokal tid. Da gikk kampen om de neste plassene for fullt, og til slutt ble det Puma som tok 2. plassen med Ericsson 3 med navigatør Aksel Magdahl og rormann Eivind Melleby tok sin tredje pallplassering på en enkeltetappe av tre mulige, da de slo lagkameratene i E4. Det var kun et par hundre meter som skilte de tre båtene i mål.

Se hvor Telefonica Blue tok ledelsen

Nå må juryen behandle protesten som Telefonica Blue har lagt inn på E3 for en styrbord/babord situasjon tidligere idag, før noen endelig resultatliste foreligger.

Du kan se film av hendelsen her.

Om listen blir stående med Telefonica Blue, Puma, E3 og E4 på de fire første plassene, blir dette sammenlagtlisten etter 3. etappe:

1. Ericsson 4 35 p

2. Telefonica Blue 30.5 p

3. Puma 27.5

4. Ericsson 3 23.5 p

Paradoksalt er det nå slik at Telefonica Blue har mest å tjene på at resultatlisten blir stående som den er. Om Ericsson 4, som tross alt er den tøffeste rivalen, skulle rykke opp en plass som følge av en mulig straff for E3, vil avstanden mellom E4 og Telefonica øke tilsvarende.

Den som trodde at Volvo Ocean Race ville være avgjort på dette tidspunkt vil dermed måtte revurdere sine antakelser.

Regattaen er mer åpen enn noensinne, og alle de fire første båtene har i realiteten seiersjanser.

Powered by Labrador CMS