Eksklusiv seilerjakke i Kragerø-butikk

Seilene fra Sir Robin Knox-Johnstons «Suhaili» er i dag sydd om til seiljakker, som det kun finnes 30 av på verdensbasis. To av dem er til salgs i Kragerø.

Publisert

STORT FOTO: Katarina Powdhar, Ane Rogne og Benedikte Lieberg med seiljakken fra Knox-Johnston i Paulsen AS klesbutikk i Kragerø.

Kragerø;

Sir Knox-Johnston var den første som seilte jorden rundt alene. Han fikk etter ti og en halv måned på sjøen med «Suhaili» i 1968 tildelt Sunday Times Golden Globe Trophee.

Av seilene til den berømte båten ble det laget seilajkker, bokstavelig talt.  Paulsen AS i Kragerø er den eneste forretningen i Norge som  som har fått noen eksemplarer av de totalt 30 jakkene som ble sydd fra seilene, og som produseres av Cuba Sails.

– Vi har fått to jakker,  forteller butikkansatt Katarina Powhar, og legger til at de selges til høyestbydende over 25.000,- kroner. Grunnen til at nettopp Kragerø-butikken fikk disse eksklusive jakkene er at de som forhandler av Cuba Sails har hatt godt salg den siste sesongen.

Så er du innom Kragerø og har lyst på et seiljakke-klenodium utenom det vanlige, er det bare å stikke innom Pausen As like ved Lille-Torget og legge inn bud.