Tid for revansje

I dag starter Transat Jacques Vabre med mange favoritter. Det gir nye muligheter for båtene som matte bryte Vendee Globe sist vinter.

Publisert

IMOCA 60, eller Open 60 klasen har aldri vært større. Før jorden rundt alene non-stop Vendee Globe 2008/2009 ble det bygget mange nye båter. Ikke alle fullførte.

Dubble handed til Costa Rica

Racet har to klasser, IMOVA 60 som er enskrogsbåter på 60-fot, og en klasse med 50-fots flerskrogsbåter. Her stiller det to helt nye båter, og en fra 2007 av de seks båtene som starter. Klassen som kom i skyggen av 60-fots trimaranene er nå på vei tilbake. Favoritten i denne klassen er den nye «ACTUAL» med seilstjernen  Jean Le Cam om bord. Han har med seg Yves Le Blevec.

Kjente seilere

I IMOCA 60 klassen stiller det 14 båter, hvor alle kan vinne. Her er det ingen B-båter. Ni av de 14 båtene har blitt oppgradert siden Vendee Globe. Favoritten må sies å være «Foncia» med Michel Desjoyeaux som skipper. Han vant Vendee Globe med samme båt. Michel Desjoyeaux har fått med seg Jérémie Beyou.

    Mange av de nybygde båtene før Vendee Globe fullførte ikke av forskjellige grunner. Marc Thiercelin med DCNS, Alex Thomson med HUGO BOSS, Sébastien Josse md BT er sterke seilere med gode båter som vil gjøre alt for å vinne. Arnaud Boissières har fått med seg Vincent Riou, og kan bli farlig. Det blir også spennende å følge jentene Samantha Davies om bord i Artemis Ocean Racing og Dee Caffari AVIVA.

Starter i dag

Flerskrogsbåtene starter kl 14.00 lokal tid, eller 15.00 norsk tid fra Le Havre. IMOCA 60 en time senere. Rutevalget er komplisert. Skal man velge en tøff rute med mye vind, så kan det gå utover båt og mannskap.

Du finner regattaens nettside her.

Denne gangen går «Kaffe-regattaen» til Costa Rica. Båtene slipper dermed stillebeltet.

Powered by Labrador CMS