Tiden renner ut for Aasberg

Rune Aasberg trenger stadig partner til tomannsseiasen Solidaire du Chocolat, fra Frankrike til Mexico. Det mangler ikke på kvalifiserte seilere, men det er økonomien det skorter på.

Publisert

Til tross for at Aasberg holder både båt og utstyr, koster det litt å delta i regattaen. Foruten en starkontingenten på €4500, koster proviant og utstyr for selve turen, samt transport hjem fra Mexico. Aasberg regner max kr 300.000, en post han forutsetter av makkeren dekker halvparten av. Det er her det butter, kvalifiserte og interesserte seilere finnes det der ute.

Rune Aasberg har deltatt aktivt med sin Express 40 «Solo» siden den ble levert fra verftet ifjor. Han har gjeldende rekord Skagen-Færder og var raskeste båt i årets Shetland Race med over all seier i LYS klassene. Han regner med at tilbringerseiasen Oslo-St. Nazaire vil gjelde som kvalifisering til selve regattaen. 

Mannskapet må sette av ca. to og en halv måned for prosjektet, oktober, november og halve desember. Løpet er enkelt:

Start St. Nazaire, deretter Flores Island på Azorene, St. Barts, Haiti og den Domininikanske republikk og Cuba, alle om styrbord, og deretter målgang ved Progreso, Yucatan i Mexico.

Kontakt Rune Aasberg her

Powered by Labrador CMS