To norske i medaljefinalen imorgen

Jannicke Stålstrøm holder koken og Stargutta mistet teten eter dagens seilaser. Begge har seierssjanser i morgendagens medajefinale.

Publisert

Jannicke Stålstrøm har åtte poeng å gå på i forhold til Jessica Crisp som vant de to siste seilasene idag og ni i forhold til regjerende OL mester Faustine Merret før morgendagens medaljefinale. Om Crisp vinner må ikke Jannicke bli dårligere enn nr 4, som er hennes dårligste resultat hittil i regattaen, og da i et stort felt. Det burde gå om nervene holder. Og dettopp på det mentale planet har Jannicke forbedret seg kraftig i det siste. Med hjelp fra den gamle mesteren Jorunn Horgen og Frank Beck har den 39 år gamle Hortensjenta i de siste regattaen vist at hun er god under press. Vi tipper norsk seier i RX:S.

Idag ramlet Stargutta en plass og overlot teten til det portugiske laget. Men de to er á poeng, to poeng foran italienerne som igjen har det polske laget tre poeng bak seg, Dermed kan alt skje i medaljefinalen, men medalje til Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er om ikke i lomma, så i hvert fall innenfor rekkevidde.

Ynglinjentene Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed gikk glipp av de tre første seilasene på grunn av Sirens eksamen, men hadde regattaen startet for alle samtidig som for de norske ville en topp seks plassering vært sannsynlig. Nå ble det 14. plass med samme poengsum som de to båtene foran. Det betyr at allerede etter mindre enn et halvt år i klassen og etter bare tre Grade 1 regattaer, så er de norske seilerne på vei mot noe stort. Det lukter en nye OL medalje for Siren.

Elin Samdal klarte ikke helt å innfri etter det fenomenale seilingen i Hyeres. Denne gangen gikk det litt opp og ned, men en seier i enkeltseilas viser at hun er med. Kanskje blåste det litt for lite for Elin som trives bedre i mellomvind, men uansett regner vi med at hun er tilbake i tetbildet, senest i Kiel der hon ifjor var med i medaljefinalen. Noen medaljefinale blir det ikke i Holland. Med resultater på 20 taller i dagens seilaser endte hun på 13 plass denne gangen.

Powered by Labrador CMS