Alle må ha det gøy om bord!

«Finn en gjeng som deler samme interesse og som stiller opp», oppfordrer storbåtseiler Erik Brekke i Tønsberg Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

Tønsberg Seilforening har lange tradisjoner i å videreutvikle storbåtseiling på regattabane. I år inviterer vi til Færder Big Boat. Vi kan garantere et flott arrangement og vi håper at seilere allerede nå legger det inn i sin terminliste.

Noen vil kanskje hevde at storbåtseiling på bane teller et relativt beskjedent antall. Vel, jeg er ikke så sikker på det.

I gjennomsnitt er vi 15–20 båter på startlinjen og i NM stiller nærmere 30 båter. Hvis vi tar utgangspunkt i at det er 7–8 personer i hver båt, blir disse arrangementene viktige for mange seilere og ikke minst for sporten vår totalt.

Men det er plass til flere. Jeg er ganske sikker på at det er mange storbåtskippere som kan tenke seg å seile regatta på bane. Så hvorfor ikke?

Storbåtseiling på bane er en fascinerende sport. Det er nok mange som kunne tenke seg å delta, men av ulike årsaker blir det med tanken. Jeg utfordrer alle som tror at dette er vanskelig til å prøve likevel.

Det du trenger er et stabilt mannskap. Først hadde jeg tenkt å skrive et stabilt og godt mannskap, men ved ettertanke kom jeg til at det viktigste er at du finner en gjeng som deler samme interesse og i tillegg stiller opp. Den aller største utfordringen ligger i å etablere og beholde et mannskap.

Først av alt må alle ha det gøy om bord. Når lysten forsvinner overtar «skjørbuken»!

Dernest er det viktig å avklare tiden du ønsker å bruke på seiling. Snakk med de berørte, men først og fremst med kone/samboer. Det kan hende du får en overraskelse når partneren din ønsker å bestemme litt. Å dra på regatta med dårlig samvittighet resulterer ofte i en dårlig start. Derfor må det også være lov å ikke delta på alt.

Sist, men ikke minst må ambisjonsnivået være avtalt med alle om bord. Har skipperen et ambisjonsnivå som ikke deles av mannskapet eller omvendt, blir det fort dårlig stemning. Det er selvfølgelig viktig å sette seg mål, men like viktig er det å dele og avklare dette med mannskapet. God kjemi og god stemning om bord gir utslag på loggen.

Tønsberg Seilforening sammen med storbåtfamilien ønsker deg hjertelig velkommen helgen 17.–18. juni. Snakk med mannskapet ditt…

Vi sees.