Informasjon fra Tønsberg Seilforening

Tønsberg-seilere i Las Palmas

Tønsberg Seilforening har flere yngre seilere som går videregående skole på Wang Toppidretts seilerlinje. Ungdommene har i vinter hatt to omganger med god trening på Las Palmas.

Kristina Emberland • Med på turen var Sivert Foyn-Andersen, Emil Schønning-Olsen, Ferdinand Juel-Bergan, Marie Lepperød Jacobsen, Marie Butler-Wang og Mathilde Robertstad.

De ti dagene i desember var et fint avbrekk fra kalde Norge, midt i førjulstiden ble det mange fine dager med god trening og konkurranser.

Nå har elevene akkurat kommet hjem fra økt to for vinteren. Igjen ble det mye god trening med Bjørnar Erikstad. Vinden gjorde også sitt inntog denne gangen, noe Sivert Foyn-Andersen fikk erfare i form av en brukket mast! Hard vind skal også beherskes, og trening må til.

Nå er båtene pakket og på vei til Norge og dermed er seilerne klare for 2022-sesongen. Vi ønsker dere lykke til!

Tre NM er tildelt Tønsberg seilforening

Det er med stor glede Tønsberg Seilforening meddeler at følgende tre NM skal arrangeres hos oss i sommer.

18.-19. juni arrangeres NM i ORCi. Vi venter over 30 båter til dette arrangementet i og med at EM skal seiles på Hankø senere på sommeren. Det er en fin mulighet for god matching! Det vil som tidligere bli en hard kamp om medaljene på banen, og TS skal også sørge for at det blir god stemning på land!

16.-18. september kommer J-70 og Express til Fjærholmen for å seile sitt mesterskap. Det er ventet ca. 30 J-70 båter og ca. 40 Express båter på startlinjen. Det blir en helg med stor aktivitet med mange seilere både på startlinjen og mange seilere på land til sosiale arrangement.

Påmelding og kunngjøring til alle 3 mesterskapene er åpnet i Manage2Sail, så her er det bare å melde seg på.

Tønsberg Seilforening ønsker alle seilere velkommen til Fjærholmen!

.

Våren kommer

Jeg må innrømme at jeg dagdrømmer. Hvilken båteier gjør ikke det når fjorden glitrer i den lette brisen. Tankene flyr til lukten av tang i saltvann og de brune blanke svabergene. Vel, det er ikke lenge før det er en virkelighet.

Jeg synes sommeren er fantastisk. Mange synes vi bor for langt nord. Det er jeg enig i at etter en juli med gjennomsnittstemperatur på 18 grader og en ny nedbørsrekord er det tungt å forklare at Norge er rette plassen. Heldigvis har vi fått en dose selektiv demens.

Det er flott at vi har 4 årstider. Jeg tror det hadde vært kjedelig med bare sommer. En pause med andre aktiviteter er godt for sjelen.

Jeg er opptatt av at alle skal føle seg vel om bord og særlig kone, samboer eller kjæreste. Stort sett sier de fleste mannlige skippere at jo, det passer jeg på. For å være på den sikre siden oppfordrer jeg deg til å ta en «reality check». Bruk alt du kan om lytting, empati og følelser, mens du har satt god stemning med gourmet mat og godt drikke. Det er sikkert noe du kan bli bedre på. For min del fikk jeg beskjed for mange år siden om at det holder med motor i motvind og litt seil i medvind så lenge det ikke blir for kaldt å ligge på dekket å sole seg.

Ha en god vår og lykke til med planen for sommeren. Om du ikke har bestemt deg er det ledig i havna vår. Du er hjertelig velkommen.

Eirik Brekke, leder i Tønsberg Seilforening

Årsmøte Tønsberg Seilforening

Tønsberg Seilforening gjennomførte sitt årsmøte torsdag 17. februar. Mange medlemmer fant veien til Fjærholmen og var strålende fornøyd med igjen å kunne møtes fysisk. Et «normalt» årsmøte! Antall medlemmer til stede på årsmøte var en god økning i forhold til det vi har hatt de siste årene, og det er gledelig. Det er viktig at beslutninger som tas, gjøres på medlemmenes premisser. Vi skulle gjerne ønsket oss at flere av de unge også var der. Derfor oppfordrer vi oppfor dem til å komme på årsmøtet. Deres stemme er viktig. Gjennomføringen gikk smertefritt, som vanlig. Litt temperatur med gode diskusjoner skal det være.

En pause med kaffe- og wienerbrød satte alle stor pris på.

Nytt styre ble valgt; Eirik Brekke tok gjenvalg som leder, det samme gjorde Nils-Jørgen Danielsen som nestleder. Karin Kolle, Marthe Wang-Hansen og Fredrik Hvidsten-Smith var ikke på valg. Jostein Aker valgt for 1 år, Kristina Emberland for 2 år og Anders Wilhelmsen ble valgt som varamedlem for 1 år.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.

.