SØNDAG: Med vindkast på over 20 m/s vil første søndag i juli bli ganske utrivelig for båtfolket.

Søk en lun havn

Det blir en vindfull helg, og på søndag kan det bli riktig ille på Østlandet.

Publisert Sist oppdatert

Siste helgen i juni var vindfull, men første i juli blir enda verre. Akkurat som i fjor sommer, så er det seilerne på svenskekysten som vil kjenne det mest, men også på Sør og Østlandet blir det unormalt kraftig vind.

Legg en plan

Det blåser alt 13 m/s på Hallö fyr ved Smögen, og mer skal det bli. Båter lengre nord har noen timer på å søke ly før det tar seg opp. På Väderöarna er det varslet vindkast opp mot 18 m/s i kveld og 22 m/s på søndag. 

Vinddreining

Vinden blåser fra vest-sørvest på svenskekysten. Lørdag blir det en forandring. Da skal vinden dreie mot syd og tilslutt 180 grader på Väderöarna. Vinden skal da falle til 8 m/s, men det ser ut som at det aldri blir stille. Natt til søndag dreier den til bake til sør, og utover søndagen fra vest. Da blir vifta skudd på maks. Det er bare å finne frem gode fortøyninger, og klore seg fast et godt sted som gir le. 

FREDAG: Vindprognoser for Skagerrak på fredag kl 17.00. Her fra Windy med vindkast.
TJENESTE: Norsk Havneguide gir vurdering av havner for natta. Grønne er trygge, røde bør du unngå. Det er mye rødt på svensekysten i natt.

Super tjeneste

Det er kjekt å følge med på yr og Windy for å forstå været. Sjekk også vindnå.no for å se hvor mye det blåser rundt deg. 

Skal du søke en god havn, så sjekk også ut norskhavneguide.no. Den gir en bedømmelse av ulike havners beskyttelse for natten. Den vurderer ikke hvor godt feste du får i langt, leir hvor bra selve bryggeanlegget er.