– Bedre blir det ikke!

Se den store bildeserien fra den ukelange ski- og seilturen i Nord-Troms, et turkonsept som har økt i popularitet de siste årene.

Publisert

HOVEDBILDE: I Struten i Lyngsalpene med Delphia-båtene i bakgrunnen. Foto: Tom Rabl. Øvrige foto: Linn Krogh Hansen.

Norske og utenlandske firmaer har de siste 10-15 årene arrangert ski og seil-turer i Lyngsalpene. I løpet av de siste årene er denne typen aktivitets ferie blitt enda mer populær, og flere av de mellomeuropeiske turistene redaksjonens utsendte var på tur med, hadde vært her før.

– Det kan ikke ble bedre enn dette, selv om snøen i år er litt mindre stabil enn tidligere,  sier Denis Burdet fra Neuchatel i Sveits. Han er i Norge for fjerde gang, og har denne gangen med seg en vennegruppe på åtte kompiser.

Også norske

Men det er ikke lenger kun utenlandske skientusiaster som tar turen til de nordnorske Alpene. Også flere nordmenn legger turen til Nord-Norge for å kombinerer seiling, båtliv og skiturer i storslagne omgivelser.

Motor eller seil

Spekteret av båter som arranger slike turer varierer fra moderne seilbåter til ombygde fiskeskøyter og ferger. Ønsker man å seile finnes det blant annet cruisere fra 33- 47 fot av merkene Delphia, Dufour og Hanse. For dem som ønsker å motorseile og å bo om bord er det også flere båttyper å velge mellom.

Dag for dag

De fleste turene starter i Tromsø, og ruten herfra legges opp etter vær, vind og snøforhold.

Vår tur startet fra Boreal Yachtings base i Eidkjosen på Kvaløya, med første stopp etter fem timers motorseilas til Nord-Lenangen. Dagen etter var det Storgalten på ca 1200 m.o.h.  i Lyngsalpene som ble besteget, før vi heiste seil og satte kursen mot Djupvik i Kåfjord.

Neste dag gikk vi til topps på Storhaugen, som er på litt over 1100 m.o.h, før vi satte kursen mot Strupen på Lyngsalpesiden og fjellene der.

Etter flere dager med knallvær bød neste dag i Lyngseidet på skikkelig møkkavær, med vannrett regn og kastevinder. Skituren ble derfor veldig kort, men til gjengjeld fikk vi med oss to timers hundesledekjøring. Et dusin ivrige huskyer sørget for at alle fikk prøve seg som hundekjørere på egen hånd. Noen knall og fall ble det naturligvis, men entusiasmen var like stor blant de tobente som blant de firbente etterhvert som vi fikk teken på det.

Uløya med Havnnes gamle handelsted var neste havn, med skitur tvers over øya og bestiging av både Blåtinden og Uløytinden før vi kjørte ned til Havnnes på sørsiden.

Med snø og kulingvarsel for fredagen satte vi baugen tilbake mot Ringvassøya torsdag kveld, med tur til fjellet «Rema 1000» dagen etter.

Uken ble avsluttet med felles middag og en liten introduksjon til Tromsøs nattliv for dem som ønsket det.

Mer informasjon om turer, priser, båter og rutevalg her

Se alle bildene ved å klikke på linken til billedspesialen under