Skikkelig lysegrønt ble det...
Skikkelig lysegrønt ble det...
Nordlys ved siden av masten på Delphiaen vår.
Nordlys ved siden av masten på Delphiaen vår.
Lanternene får drahjelp til belysningen.
Lanternene får drahjelp til belysningen.

Et siste lysglimt før våren

Etter «falsk» nordlysalarm tidligere i uken fikk vi et etterlengtet selskap av Borealis-lyset den siste timen inn til Hansnes på Ringvassøya.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Nordlyset danset over båten vår lenge og vel,  sent i går kveld. Alle fotos: Linn Krogh Hansen og Rupert Oblasser.

Hansnes, Ringvassøy i Troms.

Nordlysvarselet tirsdag kveld viste seg ble en tam affære, til skuffelse for de mellomeuropeiske skituristene om bord i de tre Delphia- seilbåtene som har fulgt hverandre på Ski & seilturen denne uken.

Da vi lå i Djupvik tirsdag kveld var det sendt ut melding om det som kunne bli en av vårens siste muligheter til å se skikkelig nordlys, og flere satt ekstra lenge oppe utover natten i håp om å få et glimt av det dansende lyset over Lyngsalpene.

Dessverre ble det kun noen få, svake lysegrønne striper å skimte på den halvveis lyse midnatthimmelen over alpetoppene rundt Lyngenfjorden. På denne tiden av året er det forsatt delvis lyst nord i horisonten når klokka nærmer seg midnatt, noe som gjør det vanskelig å se nordlyset.

Men så, under gårsdagens nattlige seilas fra Uløya i Lyngen til Hansnes på Ringvassøy, fikk vi plutselig et hyggelig og uventet selskap. Da vi passerte mellom Karlsøy og Reinøya ble masten omringet av dansende rosa, grønne og gule striper, som etterhvert  spredde seg over himmelen i flere retninger.

 – Wow, kommenterte tre fornøyde østerrikske skientusiaster om bord i «Arctic Vision». Til tross for dårlige odds fikk de med seg det flotte vinterlyset her i nord på den siste kveldsseilasen.

– Så stilig!. Men det er annerledes enn jeg hadde forestilt meg etter å ha sett det på bilder. Det beveger seg mye fortere, kommenterte Daniela Rabl.